artikel

Snackpoint breidt uit naar Noord-Nederland

Horeca

Cafetariaketen Snackpoint richt zijn blik op het noorden des lands. Snackpoint Twins in het Drentse Nieuw-Amsterdam is de eerste aangesloten snackbar die niet in Limburg of Noord-Brabant is gevestigd. De zaak opende op 14 april haar deuren.

Formuledirecteur Roger Gielen zegt dat de expansie het gevolg is van de enorme vraag van ondernemers om zich bij de keten aan te sluiten. ‘Wij hebben ons blijkbaar sterk geprofileerd op de horecabeurzen waar wij het afgelopen seizoen met een eigen stand aanwezig waren.

Daarnaast leverden de prestaties van Snackpoint-ondernemers tijdens een aantal vakwedstrijden veel positieve publiciteit op. Op een gegeven moment had ik 36 aanvragen in portefeuille, waarvan 23 buiten Limburg en Brabant. Als er zoveel verzoeken elders zijn, moet je daarop inspelen en die ondernemers een handreiking geven.’ Volgens de formuledirecteur verloochent de formuleketen zijn Limburgse roots niet. ‘Ik vind de belevingswereld van cafetariahouders in het noorden wel wat op de onze lijken.’

Gielen verwacht dat voor het einde van dit jaar in de provincies Friesland, Groningen en Drente zo’n vijf à zeven filialen zijn gevestigd. In de acquisitie en belevering wordt samengewerkt met groothandel ActiFood in het Friese Oosterwolde, dat evenals Snackpoint-grossier Rooswinkel deel uitmaakt van groothandelscombinatie VHC. Op langere termijn sluit de formuleketen een dekking van de hele oostelijke strook van Nederland niet uit, door ook in Overijssel en Gelderland cafetaria’s te starten.

Hank-Louis Schreur, eigenaar van de eerste Snackpoint boven de grote rivieren, zegt dat hij bewust voor de keten heeft gekozen. ‘Vanwege uitbreiding van de cafetaria ging ik op zoek naar een formule die ons kan ondersteunen en bij mijn ideeën past. Vooral de innovatieve manier waarop Snackpoint met het assortiment omgaat, sprak mij aan. Aanvankelijk kreeg ik nul op het request. De keten wilde zich blijven concentreren op het zuiden. Maar nadat ik al contacten had met een andere formule, veranderde men toch van koers.’ Schreur heeft in Noord-Nederland overigens nog twee locaties op het oog voor vestiging van een Snackpoint-zaak. ‘Dat is echter nog in een pril stadium.’

Formuledirecteur Roger Gielen zegt dat de expansie het gevolg is van de enorme vraag van ondernemers om zich bij de keten aan te sluiten. ‘Wij hebben ons blijkbaar sterk geprofileerd op de horecabeurzen waar wij het afgelopen seizoen met een eigen stand aanwezig waren.

Daarnaast leverden de prestaties van Snackpoint-ondernemers tijdens een aantal vakwedstrijden veel positieve publiciteit op. Op een gegeven moment had ik 36 aanvragen in portefeuille, waarvan 23 buiten Limburg en Brabant. Als er zoveel verzoeken elders zijn, moet je daarop inspelen en die ondernemers een handreiking geven.’ Volgens de formuledirecteur verloochent de formuleketen zijn Limburgse roots niet. ‘Ik vind de belevingswereld van cafetariahouders in het noorden wel wat op de onze lijken.’

Gielen verwacht dat voor het einde van dit jaar in de provincies Friesland, Groningen en Drente zo’n vijf à zeven filialen zijn gevestigd. In de acquisitie en belevering wordt samengewerkt met groothandel ActiFood in het Friese Oosterwolde, dat evenals Snackpoint-grossier Rooswinkel deel uitmaakt van groothandelscombinatie VHC. Op langere termijn sluit de formuleketen een dekking van de hele oostelijke strook van Nederland niet uit, door ook in Overijssel en Gelderland cafetaria’s te starten.

Hank-Louis Schreur, eigenaar van de eerste Snackpoint boven de grote rivieren, zegt dat hij bewust voor de keten heeft gekozen. ‘Vanwege uitbreiding van de cafetaria ging ik op zoek naar een formule die ons kan ondersteunen en bij mijn ideeën past. Vooral de innovatieve manier waarop Snackpoint met het assortiment omgaat, sprak mij aan. Aanvankelijk kreeg ik nul op het request. De keten wilde zich blijven concentreren op het zuiden. Maar nadat ik al contacten had met een andere formule, veranderde men toch van koers.’ Schreur heeft in Noord-Nederland overigens nog twee locaties op het oog voor vestiging van een Snackpoint-zaak. ‘Dat is echter nog in een pril stadium.’

Reageer op dit artikel