artikel

Uit de Top 100

Horeca

Elk jaar kent de Misset Horeca Top-100 wel een aantal verliezers. Zo verdwenen de bedrijven die we niet onder de horeca scharen. De cateraars, vorig jaar nog prominent in ons overzicht, zijn dit jaar afwezig. Een andere grote verliezer is Original Pizza Company. De pizzabakker ging bankroet na een mislukte fusie met Al Capone’s, een […]

Elk jaar kent de Misset Horeca Top-100 wel een aantal verliezers. Zo verdwenen de bedrijven die we niet onder de horeca scharen. De cateraars, vorig jaar nog prominent in ons overzicht, zijn dit jaar afwezig.

Een andere grote verliezer is Original Pizza Company. De pizzabakker ging bankroet na een mislukte fusie met Al Capone’s, een andere pizzabakker.

Ook weg is Kwalitaria Nederland. Zakte vorig jaar al van plek 15 naar 40 en vliegt er nu helemaal uit. Ja, we worden strenger. Kwalitaria afficheert zichzelf als ‘het samenwerkingsverband van de betere cafetaria’s’ en dat vinden wij toch echt te vrijblijvend.

Om die reden ook van het podium: de snackformules van de groothandels Hanos en Horesca. We hebben sowieso de indruk dat die een beetje op hun gat liggen. Ook verdwenen de viswinkels van Ouwehand en de croissanterieën van Délifrance. Want da’s (vooral) retail, dus geen horeca.

Elk jaar kent de Misset Horeca Top-100 wel een aantal verliezers. Zo verdwenen de bedrijven die we niet onder de horeca scharen. De cateraars, vorig jaar nog prominent in ons overzicht, zijn dit jaar afwezig.

Een andere grote verliezer is Original Pizza Company. De pizzabakker ging bankroet na een mislukte fusie met Al Capone’s, een andere pizzabakker.

Ook weg is Kwalitaria Nederland. Zakte vorig jaar al van plek 15 naar 40 en vliegt er nu helemaal uit. Ja, we worden strenger. Kwalitaria afficheert zichzelf als ‘het samenwerkingsverband van de betere cafetaria’s’ en dat vinden wij toch echt te vrijblijvend.

Om die reden ook van het podium: de snackformules van de groothandels Hanos en Horesca. We hebben sowieso de indruk dat die een beetje op hun gat liggen. Ook verdwenen de viswinkels van Ouwehand en de croissanterieën van Délifrance. Want da’s (vooral) retail, dus geen horeca.

Reageer op dit artikel