artikel

Wijnkistjes

Horeca

Wijnkistjes. Wellicht hebt u er de schuur mee vol staan. Ze zijn handig om er de open haard mee aan te maken, maar je kunt ze ook op een andere manier hergebruiken.Afgedankte wijnkistjes zijn uitstekend geschikt om er brood, wijn en/of andere smikkeldingetjes in te presenteren. Maak bijvoorbeeld een voorjaarskistje met producten van het voorjaar, of een zomerkistje met aardbeien en ijs, of een kaaskistje met brood en een paar soorten kaas.

Stel u voor: u hebt met uw geliefde een stevige wandeling gemaakt en u strijkt neer op een terrasje om wat te eten en te drinken. Wat is er dan gezelliger dan met z’n tweetjes uit een kistje te eten? In dat kistje krijgt u, vrolijk opgemaakt met lekkernijen in stukjes bakpapier, een flesje wijn, brood, tapas, paté, rillettes, olijven en een stukje fruit gepresenteerd. Zeg nou zelf, dat is toch heel wat anders dan dat u plompverloren een glas wijn op tafel gezet krijgt en een bord met een broodje op een servetje?

Een goede presentatie hoeft niet veel te kosten, maar doet wonderen. Er zijn nog wel meer dingen te bedenken die u in uw afgedankte wijnkistjes kunt presenteren. Bijvoorbeeld een chocoladefondue met stukjes fruit en cake om in de chocolade te dippen. Zo’n kistje vol heerlijkheden geeft uw gasten een gevoel van overdaad.

Reageer op dit artikel