artikel

De Argentijnse keuken

Horeca

Italiaanse en Spaanse kolonisten hebben grote invloed op de ontwikkeling van de Argentijnse keuken gehad. Pasta hoort dan ook net zo thuis in de Argentijnse keuken als de biefstuk. Maar ook de Franse, Duitse, Zwitserse en Oost Europese cuisine hebben een duidelijke stempel op de Argentijnse keuken gedrukt.

In Argentinië staat vooral veel vlees op het menu, zo’n 120 kg per jaar. Dat vlees wordt geserveerd in de talrijke parrilla-restaurants waar de hele dag gegrild wordt. In Nederland noemen we dat mixed-grill. De Argentijnse keuken bestaat naast een hele reeks grillgerechten ook uit stoofschotels, de typische empanadas (pasteitjes met vulling van vlees of kip), escabeches (gepekelde vis en gepekeld vlees of gevogelte) en talrijke ovenschotels. Biefstuk, zoet brood op het vuur met groenten, vis en saucijsjes vormen een alledaags beeld in de tot de verbeelding sprekende Argentijnse keuken.

Als er één typisch gerecht is dat Argentinië vertegenwoordigt, is het wel het rundvlees. Het Argentijnse rundvlees staat bekend om zijn smaak en malsheid. De meest voorkomende bereidingsmethode in Argentinië is het grillen.

Bekijk hier een aantal authentieke Argentijnse gerechten

Reageer op dit artikel