artikel

DJ Lady X

Horeca

DJ Lady X is de naam. Ofwel Luciana. Haar jocknaam dankt ze aan het destijds immens populaire Belgische hardcorebolwerk Club X, waar ze twee jaar resident was. Andere draailocaties en feesten van Lady X: Maastheater, After Hour Power en 538-I-Dance. Tegenwoordig draait Luciana onder haar eigen voornaam. Hardhouse is haar ding, maar ook clubmusic en houseclassics.

Hoe is het met de female dj’s?
,,Er zijn er meer dan je denkt. 100% Isis, Lady Aïda, Miss Djax en de laatste tijd zijn Marysol en Astrid erg populair. Maar het kan ook negatief werken. Zo van, ‘kijk die meid daar nou eens staan, zeker alleen voor haar leuke koppie.’ Daarom probeer ik er ook niet te uitdagend bij te staan, want dat werkt gewoon niet.’’

Nog trends gesignaleerd?
,,Ja, dat er geen specifieke doelgroepen meer zijn. Het is allemaal heel individueel geworden, voorheen was de massa duidelijk opgesplitst. Je merkt ook dat mensen aan het zoeken zijn, naar leuke kleding en lekkere muziek. Een trend in housemuziek vind ik toch wel het gebruik van echte muziekinstrumenten als bongo’s en saxofoons. Dat maakt house wel persoonlijker.’’

Blijft vinyl eigenlijk bestaan?
,,Ze zeggen dat je met de nieuwe cd-spelers dezelfde effecten kunt creëren als bij het draaien met vinyl. Maar van mij hoeven die cd-spelers niet. Als ik draai wil ik de groeven voelen en zien. De nieuwste muziek komt trouwens ook eerst uit op vinyl. En hoewel ik de platenkoffer bijna niet kan dragen blijft vinyl voor mij nummer één.’’

Wordt de dj eigenlijk nóg populairder?
,,Het plafond is bereikt. Je merkt dat mensen niet eens meer voor de grote dj-namen komen, meer voor het feest en de mensen die daar zijn. Bij een organisatie als Kir Royal zie je ook al dat zij niet de nadruk leggen op dj-namen, maar meer op goed eten en drinken, selectief publiek en een mooie locatie.’’

Hoe is het met de female dj’s?
,,Er zijn er meer dan je denkt. 100% Isis, Lady Aïda, Miss Djax en de laatste tijd zijn Marysol en Astrid erg populair. Maar het kan ook negatief werken. Zo van, ‘kijk die meid daar nou eens staan, zeker alleen voor haar leuke koppie.’ Daarom probeer ik er ook niet te uitdagend bij te staan, want dat werkt gewoon niet.’’

Nog trends gesignaleerd?
,,Ja, dat er geen specifieke doelgroepen meer zijn. Het is allemaal heel individueel geworden, voorheen was de massa duidelijk opgesplitst. Je merkt ook dat mensen aan het zoeken zijn, naar leuke kleding en lekkere muziek. Een trend in housemuziek vind ik toch wel het gebruik van echte muziekinstrumenten als bongo’s en saxofoons. Dat maakt house wel persoonlijker.’’

Blijft vinyl eigenlijk bestaan?
,,Ze zeggen dat je met de nieuwe cd-spelers dezelfde effecten kunt creëren als bij het draaien met vinyl. Maar van mij hoeven die cd-spelers niet. Als ik draai wil ik de groeven voelen en zien. De nieuwste muziek komt trouwens ook eerst uit op vinyl. En hoewel ik de platenkoffer bijna niet kan dragen blijft vinyl voor mij nummer één.’’

Wordt de dj eigenlijk nóg populairder?
,,Het plafond is bereikt. Je merkt dat mensen niet eens meer voor de grote dj-namen komen, meer voor het feest en de mensen die daar zijn. Bij een organisatie als Kir Royal zie je ook al dat zij niet de nadruk leggen op dj-namen, maar meer op goed eten en drinken, selectief publiek en een mooie locatie.’’

Reageer op dit artikel