artikel

Gebakken scholfilet met kleurige paprika

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 500 g scholfiletsalternatief: pangasius, roodbaars, zeebaars 1 sjalotje 2 tenen knoflook 1 gele paprika 6 eetlepels olijfolie 2 theelepels tijm 1 ei zout, versgemalen peper 2 theelepels paprikapoeder 50 g paneermeel ½ blikje tomaatstukjes Bereidingswijze:Pel en snipper het sjalotje en de knoflook. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in kleine […]

Gebakken scholfilet met kleurige paprika

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 500 g scholfiletsalternatief: pangasius, roodbaars, zeebaars
 • 1 sjalotje
 • 2 tenen knoflook
 • 1 gele paprika
 • 6 eetlepels olijfolie
 • 2 theelepels tijm
 • 1 ei
 • zout, versgemalen peper
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 50 g paneermeel
 • ½ blikje tomaatstukjes

Bereidingswijze:
Pel en snipper het sjalotje en de knoflook. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in kleine blokjes. Verhit in een pan 2 eetlepels olijfolie en schep het sjalotje, knoflook, paprika en tijm erdoor. Zet de deksel op de pan en smoor de paprika in ca. 5 minuten heel zachtjes gaar. Voeg de tomaatblokjes toe en laat dit 10 minuten zachtjes smoren.Voeg zout en peper naar smaak toe.

Halveer de scholfilets in de lengte. Klop in een diep bord het ei los met zout, peper en paprikapoeder. Wentel de scholfilets eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de scholfilets in ca. 6-8 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Leg de scholfilets op vier borden en schep de paprika erover. Lekker met rijst en een groene salade.

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 500 g scholfiletsalternatief: pangasius, roodbaars, zeebaars
 • 1 sjalotje
 • 2 tenen knoflook
 • 1 gele paprika
 • 6 eetlepels olijfolie
 • 2 theelepels tijm
 • 1 ei
 • zout, versgemalen peper
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 50 g paneermeel
 • ½ blikje tomaatstukjes

Bereidingswijze:
Pel en snipper het sjalotje en de knoflook. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in kleine blokjes. Verhit in een pan 2 eetlepels olijfolie en schep het sjalotje, knoflook, paprika en tijm erdoor. Zet de deksel op de pan en smoor de paprika in ca. 5 minuten heel zachtjes gaar. Voeg de tomaatblokjes toe en laat dit 10 minuten zachtjes smoren.Voeg zout en peper naar smaak toe.

Halveer de scholfilets in de lengte. Klop in een diep bord het ei los met zout, peper en paprikapoeder. Wentel de scholfilets eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de scholfilets in ca. 6-8 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Leg de scholfilets op vier borden en schep de paprika erover. Lekker met rijst en een groene salade.

Reageer op dit artikel