artikel

Gebakken tilapia met warme broccolisalade

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 4 tilapiafilets van ca. 125 g 1 ei 300 g broccoli 2 bosuitjes 2 zoetzure augurken sap van 1 citroen 6 eetlepels olijfolie zout, peper 6 eetlepels volkorenmeel of bloem 1 volle eetlepel chilipoeder Bereidingswijze:Stap 1:Kook het ei in ca. 10 minuten hard. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoliroosjes […]

Gebakken tilapia met warme broccolisalade

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 4 tilapiafilets van ca. 125 g
 • 1 ei
 • 300 g broccoli
 • 2 bosuitjes
 • 2 zoetzure augurken
 • sap van 1 citroen
 • 6 eetlepels olijfolie
 • zout, peper
 • 6 eetlepels volkorenmeel of bloem
 • 1 volle eetlepel chilipoeder

Bereidingswijze:
Stap 1:
Kook het ei in ca. 10 minuten hard. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoliroosjes en blokjes in een pan met weinig water en wat zout in ca. 4 minuten beetgaar. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de augurken in stukjes. Pel het ei en prak het in een schaal fijn. Voeg het citroensap en 3 eetlepels olijfolie toe en roer alles tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de broccoli, bosui en augurk erdoor.

Stap 2:
Roer in een diep bord het volkorenmeel met zout en peper en chilipoeder door elkaar. Druk de tilapiafilets aan beide kanten in dit mengsel.

Stap 3:
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de tilapiafilets op matig hoog vuur in ca. 10 minuten gaar en goudbruin. Leg de gebakken tilapiafilets op vier borden en schep de broccolisalade ernaast. Lekker met gekookte krieltjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 4 tilapiafilets van ca. 125 g
 • 1 ei
 • 300 g broccoli
 • 2 bosuitjes
 • 2 zoetzure augurken
 • sap van 1 citroen
 • 6 eetlepels olijfolie
 • zout, peper
 • 6 eetlepels volkorenmeel of bloem
 • 1 volle eetlepel chilipoeder

Bereidingswijze:
Stap 1:
Kook het ei in ca. 10 minuten hard. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoliroosjes en blokjes in een pan met weinig water en wat zout in ca. 4 minuten beetgaar. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de augurken in stukjes. Pel het ei en prak het in een schaal fijn. Voeg het citroensap en 3 eetlepels olijfolie toe en roer alles tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de broccoli, bosui en augurk erdoor.

Stap 2:
Roer in een diep bord het volkorenmeel met zout en peper en chilipoeder door elkaar. Druk de tilapiafilets aan beide kanten in dit mengsel.

Stap 3:
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de tilapiafilets op matig hoog vuur in ca. 10 minuten gaar en goudbruin. Leg de gebakken tilapiafilets op vier borden en schep de broccolisalade ernaast. Lekker met gekookte krieltjes.

Reageer op dit artikel