artikel

Michel de Hey

Horeca

Deze keer de innovatieve techno dj Michel de Hey die tegenwoordig ook de computer (lees: mp3 bestanden) heeft omarmd.

Afgestapt van de vinyl platen?
,,Nee, het is nu een combi geworden. Dan weer platen, dan weer mp3. Het programma dat ik gebruik, Final Scratch, is nieuw en lijkt erg op het werken met vinyl. Ik koop ook nog steeds platen, maar die zet ik ook om in mp3 bestanden. Het is nu fifty/fifty, als ik ver moet reizen voor een optreden of ik moet lang draaien dan gebruik ik de laptop en anders vinyl. Het voordeel van de computer is dat ik meer platen heb. Zo’n 800 tegen ongeveer 150 in de koffer. Kan ik ook eens wat anders draaien.’’

Moeilijk, dat computeren?
,,Ik ben zelf computernerd, dus iedereen zou het moeten kunnen. Het is wel de proversie, waarvan er 500 van zijn verkocht over de hele wereld. Binnenkort verschijnt Final Scratch echt op de markt. Ja, het is door eigen onkunde al eens mis gegaan, maar ook omdat iemand een glas bier over mijn laptop kieperde.’’

En wat een eer, je mocht onlangs de Essential Mix voor BBC1 maken?!
,,Zeker een eer. Ik was ook wel verbaasd. De stijl van de twee Nederlandse dj’s die me voorgingen sloot meer aan bij de Engelsen, terwijl ik toch echt meer techno draai. Waarschijnlijk ben ik uitgekozen vanwege mijn staat van dienst en producties tot nu toe.’’

Opvallende nieuwe dingen gesignaleerd?
,,Echt innovatief vind ik de Final Scratch, waar trouwens de jongens van Stanton (fabrikant platenspelernaalden, HS) achter zitten. En verder valt mij op dat er wekelijks zoveel grote feesten zijn. Gezien het aantal mensen dat in Nederland woont. De jongeren komen daar ook vaak voor het eerst in aanraking met dance. Later zoeken ze hun favoriete stijlen wel op in de clubs.’’

Techno will never die?
,,Absoluut waar. Het is een blijvertje, omdat het te moeilijk is voor de grote massa. Ik merk trouwens wel dat de melodie meer terugkomt in de techno.’’

Afgestapt van de vinyl platen?
,,Nee, het is nu een combi geworden. Dan weer platen, dan weer mp3. Het programma dat ik gebruik, Final Scratch, is nieuw en lijkt erg op het werken met vinyl. Ik koop ook nog steeds platen, maar die zet ik ook om in mp3 bestanden. Het is nu fifty/fifty, als ik ver moet reizen voor een optreden of ik moet lang draaien dan gebruik ik de laptop en anders vinyl. Het voordeel van de computer is dat ik meer platen heb. Zo’n 800 tegen ongeveer 150 in de koffer. Kan ik ook eens wat anders draaien.’’

Moeilijk, dat computeren?
,,Ik ben zelf computernerd, dus iedereen zou het moeten kunnen. Het is wel de proversie, waarvan er 500 van zijn verkocht over de hele wereld. Binnenkort verschijnt Final Scratch echt op de markt. Ja, het is door eigen onkunde al eens mis gegaan, maar ook omdat iemand een glas bier over mijn laptop kieperde.’’

En wat een eer, je mocht onlangs de Essential Mix voor BBC1 maken?!
,,Zeker een eer. Ik was ook wel verbaasd. De stijl van de twee Nederlandse dj’s die me voorgingen sloot meer aan bij de Engelsen, terwijl ik toch echt meer techno draai. Waarschijnlijk ben ik uitgekozen vanwege mijn staat van dienst en producties tot nu toe.’’

Opvallende nieuwe dingen gesignaleerd?
,,Echt innovatief vind ik de Final Scratch, waar trouwens de jongens van Stanton (fabrikant platenspelernaalden, HS) achter zitten. En verder valt mij op dat er wekelijks zoveel grote feesten zijn. Gezien het aantal mensen dat in Nederland woont. De jongeren komen daar ook vaak voor het eerst in aanraking met dance. Later zoeken ze hun favoriete stijlen wel op in de clubs.’’

Techno will never die?
,,Absoluut waar. Het is een blijvertje, omdat het te moeilijk is voor de grote massa. Ik merk trouwens wel dat de melodie meer terugkomt in de techno.’’

Reageer op dit artikel