artikel

Peter Grevinga alias DJ Grandpa

Horeca

Deze keer een dj op respectabele leeftijd, Peter Grevinga alias DJ Grandpa is 46 lentes jong.

Je heet DJ Grandpa, ben je ook echt opa?
,,Ja, van een prachtige kleindochter van vijf jaar die Destiny heet. Haar moeder is mijn oudste dochter, heet Nadia en is 25. En ik heb nog een dochter van 16, Cheryl. Ik zie de naam DJ Grandpa als een eretitel. Ik voel me geen oude zak, hoewel velen mij opa noemen. Er zijn niet veel andere dj’s die zo oud zijn als ik denk ik. Danny Tenaglia of Joost van Bellen misschien. Maar een groot aantal zijn toch wel een eind in de dertig.’’

Ook laatbloeier als dj?
,,Best wel. Meestal starten plaatjesdraaiers rond hun zestiende, ik was begin 20, haha. Inmiddels heb ik m’n midlife-crisis achter de rug en ben ik fulltime discjockey. Ik doe alleen nog de dingen die ik leuk vind!’’

Je draait toch niet in bejaardencentra?
,,Nee joh. Ik heb gedraaid in Plaza di Christo in Apeldoorn, Latido en Zebra Lounge in Amsterdam, Palladium in Haaksbergen en Luxor in Deventer. En bij toeval ook in de Londese club Turnmills. Waarschijnlijk word ik resident van de Little Sins party’s en Mangoos. Verder heb ik gedraaid met Erick E, Emjay, José en Marco V. En ik ben nu bezig met een opleiding tot producer. Want om bekend te worden heb je tegenwoordig bijna wel een hitje nodig. Al is doorbreken bij het grote publiek niet een pré. De dj wordt soms als een kleine Jezus gezien, dat is niet altijd even goed.’’

Voor een opa draai je wel lekker funky muziek, wat is je stijl?
,,De stijl heet progressive house. Maar dat is heel breed, ik draai een sort mix van trance, groove, drums en vocals. Ik heb wel wat aan het feit dat ik relatief ouder ben, zo kan ik ook wat alternatieve muziek er in mixen. Laatst nog gedaan met Pink Floyd’s ‘Another Brick in the wall’ en ‘With or without you’ van U2.

Je bent een door de wol geverfde man, zie je als dj nog bijzondere trends in de dancescene?
,,Ik begin te zien dat na het grote gebeuren de mensen terug verlangen naar de knusse party’s. Een paar honderd man is zat. Er komen steeds meer van dit soort party’s en ook de wat kleinere disco’s varen daar wel bij.

Ga je door met draaien tot je je 65+pas hebt?
,,Ik wil als dj sterven in het harnas.’’

Je heet DJ Grandpa, ben je ook echt opa?
,,Ja, van een prachtige kleindochter van vijf jaar die Destiny heet. Haar moeder is mijn oudste dochter, heet Nadia en is 25. En ik heb nog een dochter van 16, Cheryl. Ik zie de naam DJ Grandpa als een eretitel. Ik voel me geen oude zak, hoewel velen mij opa noemen. Er zijn niet veel andere dj’s die zo oud zijn als ik denk ik. Danny Tenaglia of Joost van Bellen misschien. Maar een groot aantal zijn toch wel een eind in de dertig.’’

Ook laatbloeier als dj?
,,Best wel. Meestal starten plaatjesdraaiers rond hun zestiende, ik was begin 20, haha. Inmiddels heb ik m’n midlife-crisis achter de rug en ben ik fulltime discjockey. Ik doe alleen nog de dingen die ik leuk vind!’’

Je draait toch niet in bejaardencentra?
,,Nee joh. Ik heb gedraaid in Plaza di Christo in Apeldoorn, Latido en Zebra Lounge in Amsterdam, Palladium in Haaksbergen en Luxor in Deventer. En bij toeval ook in de Londese club Turnmills. Waarschijnlijk word ik resident van de Little Sins party’s en Mangoos. Verder heb ik gedraaid met Erick E, Emjay, José en Marco V. En ik ben nu bezig met een opleiding tot producer. Want om bekend te worden heb je tegenwoordig bijna wel een hitje nodig. Al is doorbreken bij het grote publiek niet een pré. De dj wordt soms als een kleine Jezus gezien, dat is niet altijd even goed.’’

Voor een opa draai je wel lekker funky muziek, wat is je stijl?
,,De stijl heet progressive house. Maar dat is heel breed, ik draai een sort mix van trance, groove, drums en vocals. Ik heb wel wat aan het feit dat ik relatief ouder ben, zo kan ik ook wat alternatieve muziek er in mixen. Laatst nog gedaan met Pink Floyd’s ‘Another Brick in the wall’ en ‘With or without you’ van U2.

Je bent een door de wol geverfde man, zie je als dj nog bijzondere trends in de dancescene?
,,Ik begin te zien dat na het grote gebeuren de mensen terug verlangen naar de knusse party’s. Een paar honderd man is zat. Er komen steeds meer van dit soort party’s en ook de wat kleinere disco’s varen daar wel bij.

Ga je door met draaien tot je je 65+pas hebt?
,,Ik wil als dj sterven in het harnas.’’

Reageer op dit artikel