artikel

Scoren met kruidenboter uit eigen keuken

Horeca

Zelf maken! Zo luidt het advies van het proefpanel ten aanzien van kruidenboters. De fabrieksboter vallen niet in de smaak. Bovendien geeft een eigen gemaakte boter een betere uitstraling aan je bedrijf. Je kunt er je eigen stempel aan meegeven. Veel tijd kost het niet: tien minuten voor een kilo. In de koeling is de boter zeven dagen te bewaren. In het SVH Recepturenboek staan verschillende receptideeën. Het panel proefde de Café de Paris-boter. Dit is een mengsel van onder meer ansjovispasta, tuinkruiden en ketchup.

Receptuur Kruidenboter (1 kg)

700 g boter
45 g peterselie
45 g bieslook
30 g cognac
45 g ansjovispasta (kant-en-klaar)
30 g Madeira
0,5 dl ketchup
20 g knoflook
peper
zout
citroensap

Bereidingswijze
Weeg de ingrediënten af. Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen in een RVS-bekken.

Hak de peterselie met de batter. Snijd de bieslook fijn. Doe de peterselie, bieslook, cognac, ansjovispastsa , madeira en ketchup bij elkaar in de afruimbak. Pers de knoflook erbij. Meng de ingrediënten. Dek de afruimbak met plastic folie af en laat deze 12 uur in de koeling staan.

Roer de boter met de garde tot deze luchtig en zalfachtig is. Voeg de ingrediënten van de afruimbak aan de boter toe. Roer de boter glad. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Schep de boter op vetvrijpapier. Rol het papier op en de draai de uiteinden dicht zodat een ‘worst’ ontstaat.

Bewaartip: In de koeling is de boter zeven dagen houdbaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels