artikel

Wijnkaart van het Jaar

Horeca

Het samenstellen van een goede wijnkaart is een complexe opgave. Veel wijnkaarten verzanden in warrige kaarten, doorspekt met niet te begrijpen kreten. En daar zit uw gast niet op te wachten. Communiceer daarom helder met een overzichtelijke wijnkaart. Misset Horeca en het blad PersWijn zien het belang in van een goede wijnkaart en houden jaarlijks […]

Het samenstellen van een goede wijnkaart is een complexe opgave. Veel wijnkaarten verzanden in warrige kaarten, doorspekt met niet te begrijpen kreten. En daar zit uw gast niet op te wachten. Communiceer daarom helder met een overzichtelijke wijnkaart.

Misset Horeca en het blad PersWijn zien het belang in van een goede wijnkaart en houden jaarlijks de wedstrijd Wijnkaart van het Jaar. Een vakkundige jury onder aanvoering van wijnkenner Hubrecht Duijker beoordeelt de kaarten op typografie, vormgeving, wijn en spijs-combinaties, wijninformatie en de mogelijkheid wijn per glas te krijgen. De wedstrijd kent twee categorieën: Restaurants en Eetcafés, brassesiers en grand cafés.

Bekijk hier de wijnkaarten van de winnaars van 2003.

Vorige winnaars
2002
niet gehouden

2001
Winnaar: Foody’s, Rotterdam
Eervolle vermeldingen:
Restaurant Kaagjesland, Reeuwijk
Auberge De Schelvenaer, Krimpen aan de IJssel
Eetcafé De Klap, Den Haag

2000
Winnaar: geen
Eervolle vermeldingen:
Bios Food & Wines, Alkmaar
Foody’s, Rotterdam
Eetcafé De Klap, Den Haag
De Klink, Biddinghuizen
De Schelvenaer, Krimpen aan den IJssel
Seinpost, Scheveningen

1999
Winnaar: Brasserie van Baerle in Amsterdam
Eervolle vermeldingen:
Bios Food & Wines, Alkmaar
De Fusie, Nijmegen
Pasta e Basta, Amsterdam
De Schelvenaer, Krimpen aan den IJssel
Seinpost, Scheveningen

Het samenstellen van een goede wijnkaart is een complexe opgave. Veel wijnkaarten verzanden in warrige kaarten, doorspekt met niet te begrijpen kreten. En daar zit uw gast niet op te wachten. Communiceer daarom helder met een overzichtelijke wijnkaart.

Misset Horeca en het blad PersWijn zien het belang in van een goede wijnkaart en houden jaarlijks de wedstrijd Wijnkaart van het Jaar. Een vakkundige jury onder aanvoering van wijnkenner Hubrecht Duijker beoordeelt de kaarten op typografie, vormgeving, wijn en spijs-combinaties, wijninformatie en de mogelijkheid wijn per glas te krijgen. De wedstrijd kent twee categorieën: Restaurants en Eetcafés, brassesiers en grand cafés.

Bekijk hier de wijnkaarten van de winnaars van 2003.

Vorige winnaars
2002
niet gehouden

2001
Winnaar: Foody’s, Rotterdam
Eervolle vermeldingen:
Restaurant Kaagjesland, Reeuwijk
Auberge De Schelvenaer, Krimpen aan de IJssel
Eetcafé De Klap, Den Haag

2000
Winnaar: geen
Eervolle vermeldingen:
Bios Food & Wines, Alkmaar
Foody’s, Rotterdam
Eetcafé De Klap, Den Haag
De Klink, Biddinghuizen
De Schelvenaer, Krimpen aan den IJssel
Seinpost, Scheveningen

1999
Winnaar: Brasserie van Baerle in Amsterdam
Eervolle vermeldingen:
Bios Food & Wines, Alkmaar
De Fusie, Nijmegen
Pasta e Basta, Amsterdam
De Schelvenaer, Krimpen aan den IJssel
Seinpost, Scheveningen

Tips

De tien geboden voor een goede wijnkaart van wijnschrijver Hubrecht Duijker.

Bekijk hier de sfeerimpressie van 2003.

Tips

De tien geboden voor een goede wijnkaart van wijnschrijver Hubrecht Duijker.

Bekijk hier de sfeerimpressie van 2003.

Reageer op dit artikel