artikel

Lamsbout

Horeca

In de oven geroosterde lamsbout, vaak met aardappels gebakken in dezelfde ovenschotel. In Zuid-Afrika is het een zondagsmaal. Althans dat was vroeger zo. Net zoals bij ons draadjesvlees in de herinnering van velen vooral op zondag op tafel kwam, liefst met stoofpeertjes.Lamsbout kun je ook zo gaar als boter maken. Velen prefereren echter lamsbout medium.

Lamsbout

Ingrediënten:

 • 1 lamsbout, ontbeend tot aan de schenkel
 • 4 knoflookteentjes, gepeld en doormidden gesneden
 • 2 laurierblaadjes
 • 1 takje rozemarijn
 • koriander
 • peper
 • Bereidingswijze:
  Steek op willekeurige plaatsen gaatjes in het vlees en steek in elk gaatje een stukje knoflook. Bestrooi de gehele bout met gemalen peper en koriander. Plaats de laurierbladeren en de rozemarijn in het ontbeende gedeelte van de bout en bind het geheel op met slagerstouw. Braad de bout aan alle kanten aan in een pan en plaats hem daarna op een bakplaat. Verwarm de oven voor tot 160°C en bak de lamsbout tot een kerntemperatuur van 60°C.

  Plaats na 30 minuten de aardappelen om het vlees en laat ze meebakken. Draai de aardappelen regelmatig om.

  Reageer op dit artikel