artikel

Olivio met Van Gogh het bos in

Horeca

Het Harderwijkse restaurant Olivio van Wim en Tina Zwaart gaat een week in het bos koken. Van 14 tot en met 19 juli strijkt het hele team neer bij galerie ’t Koetshuis in Hulshorst. De galerie wordt omgetoverd tot een restaurant als op een schilderij van Vincent van Gogh.

Olivio met Van Gogh het bos in

De galerie, de kunstuitleen en het atelier zullen voor de gelegenheid volledig worden ontruimd. Met behulp van decorelementen van het Nederlands Omroepbedrijf zal de sfeer van het ‘Caféterras bij Nacht’, het beroemde schilderij van Van Gogh, worden opgeroepen. Oude lambriseringen, eenvoudig meubilair en lange tafels waar je gewoon kunt aanschuiven, de zogeheten table d’hôtes, sieren het terras en restaurant. Dit jaar is het 150 jaar geleden dat de beroemde Nederlandse schilder werd geboren.

In de galerie wordt een complete keuken neergezet. Sterrenkok Zwaart laat zich inspireren door de Provençaalse gastronomie. Er wordt een menu gekookt met specialiteiten en wijnen uit dat deel van Frankrijk waar de schilder een aantal jaren van zijn leven heeft doorgebracht. Het restaurant in Harderwijk sluit die bijzondere week zijn deuren.

Ambitieus project
Wim Zwaart: ‘We wilden eens wat anders. Het is intussen een ambitieus project geworden. Ons streven is om gasten echt het gevoel te geven een avond door te brengen in de tijd waarin Van Gogh leefde.’

Een expositie van schilderijen van Herman Krikhaar, een hommage aan Vincent van Gogh, zal in de galerie te zien zijn. Zuid-Franse muziek moet de ambiance vervolmaken. Het cultureel-gastronomische project, ‘Table d’Hôte chez Vincent’, is een gezamenlijk initiatief van restaurant Olivio en ‘t Koetshuis. Het diner kost 100 euro per persoon. Lunch is mogelijk op 17 en 18 juli à 80 euro per persoon. Bedragen zijn inclusief aperitief, wijnen en koffie. Reserveren bij Olivio: tel. (0341) 41 52 90.

Reageer op dit artikel