artikel

Prickly pear ice

Horeca

Prickly Pear Ice, ofwel Woestijnvijgenijs, wordt veel gegeten door de prairie-indianen. Meestal werd het alleen bereid in de wintermaanden. Ze lieten het ijs dan ’s nachts buiten aanvriezen en de volgende ochtend was het klaar voor consumptie.

Prickly pear ice

Woestijnvijgen worden ook wel cactusvijgen genoemd. Ze groeien inderdaad aan cactussen. Ze zijn er in verschillende soorten. De kleur varieert van geelgroen tot oranje en rood. De rode heeft meestal de meeste smaak. Het vruchtvlees is geleiachtig en bevat veel kleine zaadjes. De smaak doet denken aan peer en meloen.

Ingrediënten voor 6 personen
25 cl water
4,5 ml citroensap
62 g suiker
310 g woestijnvijgen

Bereiding
Breng het water met het citroensap aan de kook. Neem de pan van het vuur, voeg de suiker toe en laat deze oplossen. Laat het geheel afkoelen.

Pureer de vijgen in een foodprocessor en voeg de puree toe aan het afgekoelde water/citroensap/suikermengsel. Roer goed en giet vervolgens het mengsel over in een ijsbak. Zet de bak in de vriezer en roer de massa elk half uur goed om. Na ongeveer anderhalf uur is het ijs klaar.

Serveertip
Serveer het ijs met een glaasje Canadese ijswijn. Deze dessertwijn verschilt van de Duitse ijswijn doordat de druiven wettelijk een hoger suikergehalte moeten hebben bij de oogst. Het alcoholpercentage is daardoor hoger en de smaak voller. Vraag ernaar bij uw groothandel.

Reageer op dit artikel