artikel

De witte jade in de sneeuw

Horeca

De struisvogel is in China een zeldzame diersoort. Hij komt voor in het Zuid-Westelijke deel van China. Omdat het zo schaars is, wordt struisvogelvlees in China als een delicatesse beschouwd. Het wordt gebruikt in het gerecht Witte jade in de sneeuw, ofwel Struisvogelrol.Een minder bekend ingrediënt in dit gerecht is fungus. Fungus is een paddestoel, verkrijgbaar bij de wat grotere toko’s in de randstad. Hij wordt gedroogd geleverd en moet voor gebruik ongeveer 2 uur in water weken.

De witte jade in de sneeuw

Ingrediënten voor vier personen:
350 g struisvogelbiefstuk
zout en peper
gember
knoflook
peper
1 ei
maïzena
6 groene asperges (grote)
2 stuks witlof
1 krop rode sla
een beetje veldsla
1 bol witte fungus
200 ml Teriyakisaus

Teriyakisaus:
200 ml Japanse sojasaus
200 ml Sakewijn
100 ml Mirin (Japanse rijstwijn)
50 g suiker
15 ml kipvleesextract
1 l koud gekookt water
8 ml vispoeder

Bereidingswijze:
Snijd het struisvogelvlees in plakjes. Marineer het vlees een half uurtje met gehakte gember, gehakte knoflook, peper, zout, geklopte eieren en maïzena.Verwijder de schil van de groene asperges, snijd ze in tweeën, pak ze in plakjes struisvogelvlees en bak de rolletjes in de olie.

Plaats de rolletjes in het midden van een schaal. Snijd de witlof en de rode sla in reepjes. Laat de fungus gedurende 2 uur in water weken en pluk hem met de hand in kleine stukjes. Leg de witlof, rode sla, veldsla en fungus op de rand van de schaal. Meng de ingrediënten voor de Teriyakisaus en breng het mengsel daarna heel snel kloppend aan de kook. Schep de Teriyakisaus vervolgens direct over de vleesrolletjes.

Reageer op dit artikel