artikel

DJ Jean

Horeca

Deze keer Jan Engelaar, oftewel DJ Jean (34), zelfverklaard nummer twee dj van Nederland. Van hem is net een nieuwe single uit en binnenkort een hele (compilatie)cd.

Je hebt een primeur?!
‘Yep, mijn nieuwe single Supersounds zal de eerste dance-single zijn die bij alle Shell-stations komt te liggen. Een commerciële deal die normaal is in Amerika, maar hier nog niet. Bovendien zijn er twee versies, één met vijf tracks waaronder enkele remixen van Jani, E-Craig en Barthezz en een unieke, met DVD-beelden. De twelve-inch is trouwens al op nummer drie van de dancecharts beland. Bovendien komt binnenkort een nieuwe Madhouse compilatie cd uit.’

Vraag je nu dan meer gage?
‘Mijn prijs is hetzelfde gebleven, tussen de 2500 en 5000 euro voor een set, afhankelijk van het aantal uren, overigens zit mijn gage vaker bij de 2500 dan bij 5000. De prijzen voor dj’s zijn wel de lucht in geschoten. Tiësto vraagt tussen de 5000 en 30000, exorbitant. Sommigen moeten zich een beetje schamen. Aan de andere kant profiteren we natuurlijk weer wel van Tiësto.’

Merk jij als dj ook iets van de recessie?
‘Ondanks de economische recessie zit ik tot over mijn oren in de boekingen, het club- en discobezoek loopt echter wel terug. Zeker de zaken die zich alleen richten op house. De disco’s in de provincie kiezen vanwege verminderde belangstelling nu vaker voor gevestigde namen. De top tien van dj’s in Nederland profiteert daar van.’

Jij dus ook?! Of sta je niet in die top tien?
‘Ik durf wel te zeggen dat ik top twee ben. Tiësto zal mij qua naamsbekendheid wel voorbij zijn gestreefd. Ik ben jarenlang tot populairste dj verkozen en heb ook andere prijzen gewonnen, maar eigenlijk zijn die wedstrijden onzin. Muziekstijl is zo persoonlijk. ‘

Wat is jouw stijl?‘Ik voel me thuis in verschillende stijlen. Draai al sinds enkele jaren ook hardstyle, hardhouse en trance. Maar de basis is nog steeds club. Die stijl vind ik nog steeds de meest swingende variant van housemuziek. Club overleeft, andere stijlen zijn meer trendgevoelig.’

Je staat bekend als womanizer, maar draait vaak in gayminded clubs of op homo-party’s…
‘Een geheimpje. Ik draaide zes jaar lang op de gay-zaterdagavond van de iT, en stond bekend als gaydj. Daardoor kwam ik niet veel verder. Dus heb ik in de media een beetje aangedikt dat ik van erg gek op vrouwen ben. Daar ben ik misschien een beetje in doorgeschoten, haha. Ik vind het gaypubliek nog steeds super, maar ik ben meer dan 100 procent hetero.’

Reageer op dit artikel