artikel

Donuts met warme kersen, kaneelijs en Rodenbach klassiek

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:
acht verse donuts
vier bolletjes kaneelijs
600 gram kersen
vier eetlepels kersenconfiture of kersenjam
twee flesjes Rodenbach klassiek (flesje van 30 cl)
poedersuiker

Bereidingswijze:
De steeltjes en pitten verwijderen van de kersen en halveren. De gehalveerde kersen samen met het bier in een mengkom doen. Op een koele plaats zetten en het bier gedurende twee uur in de kersen laten trekken. De kersen en het bier, al roerende gedurende tien tot vijftien minuten goed verwarmen in een pan. Tot slot de kersenconfiture erdoor roeren. De donuts even verwarmen in de oven. Over voorverwarmde borden verdelen en vullen met de warme kersen en het bier. Een bolletje kaneelijs erbij plaatsen en de rand van het bord bestrooien met wat poedersuiker.

Reageer op dit artikel