artikel

Granita van aardbeien en Hoegaarden witbier

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:
350 gram aardbeien
100 gram suiker
sap van een halve citroen
1,5 dl water
twee flesjes Hoegaarden witbier (flesje van 30 cl)
vier kleine takjes citroenmelisse of verse munt

Bereidingswijze:
Suiker met 1,5 dl water en citroensap aan de kook brengen en tot een dikke siroop roeren. Twee aardbeien voor de garnering achterhouden. Aardbeien goed wassen, kroontjes verwijderen en in een blender of keukenmachine fijn pureren. Aardbeienpuree zeven, puree goed aandrukken tegen de zeefwand en vervolgens goed door de siroop roeren. Dit mengsel in een platte schaal schenken, afdekken met huishoudfolie en in de vriezer plaatsen. Om de 1,5 tot 2 uur het mengsel met een vork losmaken. Dit herhalen tot er geen vocht meer over is. Granita over kelkglazen of hoge longdrinkglazen verdelen en opvullen met het witbier. Garneren met een gehalveerde aardbei en een klein takje citroenmelisse, vastgezet met een houten prikkertje aan de rand van het glas.

Reageer op dit artikel