artikel

Mosselen cataplana

Horeca

Ingrediënten voor tien personen:2,5 dl olijfolie 500 g sjalotjes 2,5 komkommer 750 g gele paprika 750 g winterpeen 1 kg pommodori 6 tenen knoflook 5 dl witte wijn 7,5 kg mosselen 2 kg spareribs 1 bos peterselie 50 g cajunkruiden 2 g zwarte peper Bereidingswijze:Verhit de olijfolie in de pan en bak hierin de gesneden […]

Mosselen cataplana

Ingrediënten voor tien personen:
2,5 dl olijfolie
500 g sjalotjes
2,5 komkommer
750 g gele paprika
750 g winterpeen
1 kg pommodori
6 tenen knoflook
5 dl witte wijn
7,5 kg mosselen
2 kg spareribs
1 bos peterselie
50 g cajunkruiden
2 g zwarte peper

Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie in de pan en bak hierin de gesneden sjalotjes, komkommer, paprika, winterpeen, pommodori en knoflook. Blus af met de witte wijn. Leg de mosselen en de in stukjes gesneden en gare spareribs hierop met de peterselie.

Bestrooi met cajunkruiden en verse peper. Sluit de pan en zet hem op het vuur.Kook de mosselen in 10 minuten gaar. Schud tussendoor een keer om.

Reageer op dit artikel