artikel

Salade van rode poonfilet met kerrie, tomaat, komkommer en Mort Subite Geuze

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:
400 gram rode poonfilet
twee eetlepels bloem
twee theelepels milde kerriepoeder
een theelepel grove mosterd
twee tomaten
een halve komkommer
zeven eetlepels zonnebloemolie
2 dl Mort Subite Geuze (flesje van 25 cl of 37,5 cl)
50 gram eikenbladsla
50 gram Romeinse sla (romano)
sprietjes bieslook
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Sla goed wassen en laten uitlekken in een vergiet. Rode poonfilet in plakken snijden en licht bestuiven met een mengsel van bloem en milde kerriepoeder. Drie eetlepels olie verwarmen in een koekenpan en de vis aan beide kanten goudbruin bakken. Uit de pan halen en op keukenpapier leggen. Tomaten halveren, zaadlijst en pitjes verwijderen en in blokjes snijden. Komkommer schillen, zaadlijst verwijderen en in blokjes snijden. In een mengbeker het bier, mosterd en vier eetlepels zonnebloemolie goed mengen met een staafmixer. Op smaak brengen met peper en zout. Blokjes tomaat en komkommer een kwartier hierin doen. Uitgelekte sla en rode poonfilet verdelen over de borden en de dressing gelijkmatig hierop gieten. Garneren met sprietjes bieslook, vergezeld van stokbrood of warme toast en een goed gekoeld glas Mort Subite Geuze.

Reageer op dit artikel