artikel

Wentelteefjes met peer, vanille roomijs en Newcastle Brown Ale

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:
vier sneetjes (oud) witbrood
twee rijpe peren (Conference, Doyenné du Comice)
een mespunt kaneelpoeder
twee eidooiers
zes eetlepels melk
zes eetlepels roomboter
twee eetlepels citroensap
twee theelepels vanillesuiker
twee eetlepels kristalsuiker
2 dl Newcastle Brown Ale (flesje of blikje van 33 cl)
vier bolletjes vanille roomijs
poedersuiker

Bereidingswijze:
Eidooiers in een mengkom loskloppen met het bier, melk en een mespunt kaneelpoeder. Korstjes van het brood verwijderen en de sneetjes in de vorm van een driehoekje snijden. Om en om in het mengsel wentelen. Roomboter verwarmen in een koekenpan met anti- aanbaklaag en de driehoekjes om en om bakken, tot ze egaal lichtbruin van kleur zijn. Peren schillen, klokhuizen verwijderen en in dunne plakjes snijden. In een mengkom of schaal doen en bevochtigen met het citroensap. Vanillesuiker en kristalsuiker erover strooien. De driehoekjes bekleden met plakjes peer. Dessertborden met poedersuiker bestuiven, de driehoekjes over de borden verdelen en een bolletje vanille roomijs ernaast plaatsen. Naar smaak, een goed gekoeld glas Newcastle Brown Ale hierbij drinken.

Reageer op dit artikel