artikel

Werkelijk voortreffelijk

Horeca

In het uiterste zuiden van Oostenrijk, bij de grens met Slovenië, ligt het prachtige Steiermark. Bepaalde delen ervan zijn zeer heuvelig, je vindt er veel natuurschoon, de dorpen hebben sfeer, de regionale gerechten zijn smaakrijk – en er worden opmerkelijke witte wijnen geproduceerd. Wijnen zelfs van wereldklasse.

Werkelijk voortreffelijk

Een voorbeeld is de Sauvignon Blanc Moarfeitl 2001 van het domein Neumeister. Circa eenderde van het volume werd op vat vergiste en gelagerd, met als resultaat dat de levendige, door ananas, grapefruit en andere vruchten getypeerde smaak eveneens voorzien is van lekker wat milde toast: werkelijk voortreffelijk (€15,30).

Ook lager geprijsde wijnen uit Steiermark kunnen heerlijk zijn, als de Welschrieling 2001 van dezelfde, 20 hectare tellende bezitting. Deze Neumeister-creatie smaakt licht, fris en opwekkend, met hints van groene appel, citrusfruit en een vleugje specerijen; als zomerwijn is hij bijkans ideaal (€6,-). Imperial Wijnkoperij, tel. (030) 229 46 58, fax (030) 225 29 77.

Reageer op dit artikel