artikel

Zeebaars zoetige en milde vis

Horeca

Zeebaars wordt steeds meer te koop aangeboden. Vooral in de horeca komt de vis vaak op de menukaart voor. De beste tijd om de wilde soort van deze vis te verorberen is van september tot en met december.

Zeebaars zoetige en milde vis

Dankzij kwekerijen in o.a. Schotland en Griekenland is de zeebaars het hele jaar te koop. Hij komt voor in de oostelijke Atlantische Oceaan, Middellandse Zee en Zwarte Zee. Tevens is hij een geziene gast in kustwateren van de zuidelijke Noordzee. De vis wordt vaak heel of diepgevroren te koop aangeboden. De smaak is zoetig en mild met een fijne structuur. Vrijwel alle bereidingen zijn denkbaar.

Voedingswaarden per 100 gram:

 • vet 2,5 gram
 • proteïne 19,3 gram
 • kCal 100
 • Bekijk hieronder een aantal heerlijke zeebaarsrecepten uit de receptendatabase:
  Krokant gebakken zeebaars in een jus van balsamico

  In de oven bereide zeebaars met broodkruim en mosterd

  Krokant gebakken zeebaars en spieringantiboise

  Gebakken zeebaarsfilet met bospaddestoelen

  Reageer op dit artikel