artikel

Feestelijk Fredericksburg

Horeca

Het culinaire tijdschrift Saveur omschreef Fredericksburg als ‘the best little food and wine town in Texas’. Het is inderdaad verbazend hoeveel goede restaurants dit nog geen 9000 inwoners tellende plaatsje telt, en hoeveel goede wijnbedrijven er omheen liggen. Bovendien is het fraai geconserveerde dorp – gesitueerd in het groene, centrale heuvelgebied van Texas – een soort Mekka voor antiek- en kunstliefhebbers. En je kunt er logeren in tientallen bed & breakfasts.

Feestelijk Fredericksburg

Een der opmerkelijkste eethuizen is Cuvée, dat geleid wordt door sommelier Len White. In dit kleine, drukbeklante zaakje worden niet alleen de mooie wijnen uit Californië en Bordeaux geschonken (diverse Crus Classés uit 1998, per glas), maar ook topwijnen uit Texas. Je kunt zelfs een Taste of Texas bestellen, bestaande uit vier soorten – vrije keuze uit het totale assortiment – die in halve hoeveelheden worden geserveerd ($12,50).

Op die manier heb ik onder andere de verrukkelijke, enigszins abrikoosachtige Viognier 2001 van Alamosa Cellars ontdekt, evenals de prachtige Palette 2000 van Texas Hills, een door kruiden, specerijen, rode en zwarte vruchten getypeerde, Rhône-achtige creatie op basis van mourvèdre, syrah, grenache en een beetje viognier.

Een der opmerkelijkste eethuizen is Cuvée, dat geleid wordt door sommelier Len White. In dit kleine, drukbeklante zaakje worden niet alleen de mooie wijnen uit Californië en Bordeaux geschonken (diverse Crus Classés uit 1998, per glas), maar ook topwijnen uit Texas. Je kunt zelfs een Taste of Texas bestellen, bestaande uit vier soorten – vrije keuze uit het totale assortiment – die in halve hoeveelheden worden geserveerd ($12,50).

Op die manier heb ik onder andere de verrukkelijke, enigszins abrikoosachtige Viognier 2001 van Alamosa Cellars ontdekt, evenals de prachtige Palette 2000 van Texas Hills, een door kruiden, specerijen, rode en zwarte vruchten getypeerde, Rhône-achtige creatie op basis van mourvèdre, syrah, grenache en een beetje viognier.

Reageer op dit artikel