artikel

Koolvis gestoofd met appelcider

Horeca

Ingrediënten 600 g koolvisfilets50 g boterzout,peper1 dl appelcider1 ui1 zure appel1 theel suiker½ theel gedroogde oreganoAllesbinder4 els koffieroom2 els fijngehakte peterselie BereidingWas de koolvisfilets onder koude kraan en laat filets op een vergiet even uitlekken.Smelt 25 g boter, zonder dat hij bruin wordt. Leg koolvisfilets in de pan, strooi er een snufje zout en een […]

Ingrediënten
600 g koolvisfilets
50 g boter
zout,peper
1 dl appelcider
1 ui
1 zure appel
1 theel suiker
½ theel gedroogde oregano
Allesbinder
4 els koffieroom
2 els fijngehakte peterselie

Bereiding
Was de koolvisfilets onder koude kraan en laat filets op een vergiet even uitlekken.Smelt 25 g boter, zonder dat hij bruin wordt. Leg koolvisfilets in de pan, strooi er een snufje zout en een snufje peper over en schenk cider erbij. Breng het vocht tegen de kook aan, leg deksel op de pan en stoof de vis op een laag vuur in ca. 15 minuten gaar.

Pel en snipper de ui. Schil appel en snijd vruchtvlees in stukjes. Smelt 25 gram boter in koekenpan en bak hierin de stukjes appel met de gesnipperde ui, de suiker en de oregano op een hoog vuur lichtbruin. Schenk het stoofvocht van de vis bij de ui in de koekenpan en laat het mengsel 2 minuten koken.

Bind de saus met 1-2 eetlepels Allesbinder. Breng de saus op smaak met zout en peper en roer de koffieroom en de peterselie erdoor.Leg vis op warme borden en schep saus erover. Garneer eventueel met partjes appel en een toefje peterselie.
Serveer met snijbonen en Parijse aardappeltjes.

Ingrediënten
600 g koolvisfilets
50 g boter
zout,peper
1 dl appelcider
1 ui
1 zure appel
1 theel suiker
½ theel gedroogde oregano
Allesbinder
4 els koffieroom
2 els fijngehakte peterselie

Bereiding
Was de koolvisfilets onder koude kraan en laat filets op een vergiet even uitlekken.Smelt 25 g boter, zonder dat hij bruin wordt. Leg koolvisfilets in de pan, strooi er een snufje zout en een snufje peper over en schenk cider erbij. Breng het vocht tegen de kook aan, leg deksel op de pan en stoof de vis op een laag vuur in ca. 15 minuten gaar.

Pel en snipper de ui. Schil appel en snijd vruchtvlees in stukjes. Smelt 25 gram boter in koekenpan en bak hierin de stukjes appel met de gesnipperde ui, de suiker en de oregano op een hoog vuur lichtbruin. Schenk het stoofvocht van de vis bij de ui in de koekenpan en laat het mengsel 2 minuten koken.

Bind de saus met 1-2 eetlepels Allesbinder. Breng de saus op smaak met zout en peper en roer de koffieroom en de peterselie erdoor.Leg vis op warme borden en schep saus erover. Garneer eventueel met partjes appel en een toefje peterselie.
Serveer met snijbonen en Parijse aardappeltjes.

Reageer op dit artikel