artikel

Koolvisburgers met garnalen

Horeca

Ingrediënten 350 g koolvisfilets100 g gepelde garnalenzout, peper1 theel mosterd3 els tomatenketchup4 els ijskoude slagroom3 els eiwitca. 6 els bloem1 dl slaolie BereidingSpoel koolvisfilets af onder de koude kraan en dep droog. Hak ze zo fijn als gehakt, in een foodprocessor of met een staafmixer.Meng de gehakte vis met garnalen, 1 theelepel zout, een snufje […]

Ingrediënten
350 g koolvisfilets
100 g gepelde garnalen
zout, peper
1 theel mosterd
3 els tomatenketchup
4 els ijskoude slagroom
3 els eiwit
ca. 6 els bloem
1 dl slaolie

Bereiding
Spoel koolvisfilets af onder de koude kraan en dep droog. Hak ze zo fijn als gehakt, in een foodprocessor of met een staafmixer.Meng de gehakte vis met garnalen, 1 theelepel zout, een snufje peper, de mosterd, de tomatenketchup en de slagroom. Voeg beetje bij beetje het eiwit toe. Laat mengsel in de koelkast een uurtje opstijven. Vorm van het koolvismengsel 4 platte, ronde ‘burgers’ en wentel deze vlak voor het bakken door de bloem.

Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak hierin de koolvisburgers in ca. 4 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Voorzichtig keren!
Serveer met geroosterde hamburgerbroodjes op een bedje even gebakken preiringen en plakjes tomaat.

Ingrediënten
350 g koolvisfilets
100 g gepelde garnalen
zout, peper
1 theel mosterd
3 els tomatenketchup
4 els ijskoude slagroom
3 els eiwit
ca. 6 els bloem
1 dl slaolie

Bereiding
Spoel koolvisfilets af onder de koude kraan en dep droog. Hak ze zo fijn als gehakt, in een foodprocessor of met een staafmixer.Meng de gehakte vis met garnalen, 1 theelepel zout, een snufje peper, de mosterd, de tomatenketchup en de slagroom. Voeg beetje bij beetje het eiwit toe. Laat mengsel in de koelkast een uurtje opstijven. Vorm van het koolvismengsel 4 platte, ronde ‘burgers’ en wentel deze vlak voor het bakken door de bloem.

Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak hierin de koolvisburgers in ca. 4 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Voorzichtig keren!
Serveer met geroosterde hamburgerbroodjes op een bedje even gebakken preiringen en plakjes tomaat.

Reageer op dit artikel