artikel

Koolvisfilet met kervelsaus uit de magnetron

Horeca

Ingrediënten300 g koolvisfilets1 uitje1/2 bosje kervel (ca. 25 g)10 g boter1 el citroensap1 dl halfvolle melk1 theel kruidenbouillonpoederAllesbinder1 theel mosterd BereidingPel het uitje. Hak uitje met kervel zeer fijn. Spoel koolvisfilets koude af en dep droog. Vet magnetronschaal (liefst met platte bodem) in met boter, leg koolvisfilets er in, besprenkel met citroensap en laat afgedekt […]

Ingrediënten
300 g koolvisfilets
1 uitje
1/2 bosje kervel (ca. 25 g)
10 g boter
1 el citroensap
1 dl halfvolle melk
1 theel kruidenbouillonpoeder
Allesbinder
1 theel mosterd

Bereiding
Pel het uitje. Hak uitje met kervel zeer fijn. Spoel koolvisfilets koude af en dep droog. Vet magnetronschaal (liefst met platte bodem) in met boter, leg koolvisfilets er in, besprenkel met citroensap en laat afgedekt op half vermogen in ca. 3-6 minuten gaar worden. Als draaiplateau ontbreekt, dient schaal tussentijds tweemaal gedraaid te worden.

Schenk uitgelopen visnat in een hoge magnetronbestendige maatbeker, laat de vis afgedekt nog even nagaren terwijl u met het visnat de saus maakt. Vul het visnat met melk aan tot 1 ½ dl en roer bouillonpoeder erdoor. Verhit het vocht in magnetron onafgedekt 1 ½ minuut op vol vermogen. Roer 1-2 eetlepels Allesbinder door het vocht. Roer vervolgens mosterd, fijngehakte uitje en kervel door de saus. Verwarm de vis afgedekt nog 30 seconden op vol vermogen.
Schep de saus over de vis en serveer direct.

Ingrediënten
300 g koolvisfilets
1 uitje
1/2 bosje kervel (ca. 25 g)
10 g boter
1 el citroensap
1 dl halfvolle melk
1 theel kruidenbouillonpoeder
Allesbinder
1 theel mosterd

Bereiding
Pel het uitje. Hak uitje met kervel zeer fijn. Spoel koolvisfilets koude af en dep droog. Vet magnetronschaal (liefst met platte bodem) in met boter, leg koolvisfilets er in, besprenkel met citroensap en laat afgedekt op half vermogen in ca. 3-6 minuten gaar worden. Als draaiplateau ontbreekt, dient schaal tussentijds tweemaal gedraaid te worden.

Schenk uitgelopen visnat in een hoge magnetronbestendige maatbeker, laat de vis afgedekt nog even nagaren terwijl u met het visnat de saus maakt. Vul het visnat met melk aan tot 1 ½ dl en roer bouillonpoeder erdoor. Verhit het vocht in magnetron onafgedekt 1 ½ minuut op vol vermogen. Roer 1-2 eetlepels Allesbinder door het vocht. Roer vervolgens mosterd, fijngehakte uitje en kervel door de saus. Verwarm de vis afgedekt nog 30 seconden op vol vermogen.
Schep de saus over de vis en serveer direct.

Reageer op dit artikel