artikel

Sprot van de barbecue

Horeca

Ingrediënten 600 g schoongemaakte sprot1 bos peterselie (ca. 75 g)1 ui1 dl azijn2 theel suikerzout, peper(olijf)olie Verhit ruim van tevoren de grill of steek de barbecue aan. Hak peterselie fijn. Pel ui en hak fijn. Meng azijn met suiker, een snufje zout, een snufje peper en 5 eetlepels olie. Voeg de fijngehakte peterselie en ui […]

Ingrediënten
600 g schoongemaakte sprot
1 bos peterselie (ca. 75 g)
1 ui
1 dl azijn
2 theel suiker
zout, peper
(olijf)olie

Verhit ruim van tevoren de grill of steek de barbecue aan. Hak peterselie fijn. Pel ui en hak fijn. Meng azijn met suiker, een snufje zout, een snufje peper en 5 eetlepels olie. Voeg de fijngehakte peterselie en ui toe aan het azijnmengsel. Spoel de sprotten af onder de koude kraan en dep droog. Kerf hier en daar in en rijg ze aan satéprikkers, bestrooi ze met wat zout. Bestrijk de spiezen en een heet grillrooster met wat olie.

Leg de spiezen op het rooster en laat onder de grill of boven de hete barbecue in ca. 6 minuten gaar worden. Tussentijds 1 x keren. Leg de gare sprotten op een grote schaal en verdeel de peterseliesaus erover.Geef bij de sprotten dikke plakken ovenwarme noten-ciabatta met frisse citroenboter: meng door 125 g zachte boter 2 theelepels geraspte citroenschil, 1/2 eetlepel citroensap en zout en peper.

Ingrediënten
600 g schoongemaakte sprot
1 bos peterselie (ca. 75 g)
1 ui
1 dl azijn
2 theel suiker
zout, peper
(olijf)olie

Verhit ruim van tevoren de grill of steek de barbecue aan. Hak peterselie fijn. Pel ui en hak fijn. Meng azijn met suiker, een snufje zout, een snufje peper en 5 eetlepels olie. Voeg de fijngehakte peterselie en ui toe aan het azijnmengsel. Spoel de sprotten af onder de koude kraan en dep droog. Kerf hier en daar in en rijg ze aan satéprikkers, bestrooi ze met wat zout. Bestrijk de spiezen en een heet grillrooster met wat olie.

Leg de spiezen op het rooster en laat onder de grill of boven de hete barbecue in ca. 6 minuten gaar worden. Tussentijds 1 x keren. Leg de gare sprotten op een grote schaal en verdeel de peterseliesaus erover.Geef bij de sprotten dikke plakken ovenwarme noten-ciabatta met frisse citroenboter: meng door 125 g zachte boter 2 theelepels geraspte citroenschil, 1/2 eetlepel citroensap en zout en peper.

Reageer op dit artikel