artikel

Boerenkip met langoustines

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

1 grote boeren kip (uit de Challans)
24 langoustines
1 pakje pangsitvelletjes (toko)
50 gram verse doperwtjes
50 gram dubbelgedopte tuinbonen
20 dunne bosuitjes
1 stengel bleekselderij
1/2 courgette
1 gepelde tomaat
peper en zout

Voor de saus:
1 sjalotje, gehakt
2 dl rode wijn
100 gram koude boter

Wrijf de kip in met peper en zout en bak de kip in een op 220°C voorverwarmde oven gaar in ca 50 minuten. De kip is gaar als het vocht dat uit de kip komt als u er in prikt helder is.

Pel de langoustines, maar laat aan vier stuks de kop zitten. Wikkel 20 langoustines in een pangsitvelletje en leg een vochtige doek over de ingepakte langoustines.

Kook de wijn met het sjalotje in tot er nog een halve deciliter vocht over blijft. Zeef het vocht en klop er vlak voor het serveren de in klontjes verdeelde koude boter door met de staafmixer. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Kook de doperwtjes, tuinbonen, in stukjes gesneden bosuitjes en plakjes bleekselderij afzonderlijk beetgaar.

Kook de langoustines in kokend gezouten water drie minuten.

Snijd de courgette in plakjes.

Snijd de tomaat in vieren, verwijder de pitjes en snijd ieder partje tomaat in de vorm van een schaar.

Snijd het vlees van de gare kip, ontbeen de poten en verdeel het vlees in vier porties.

Verdeel de warme groenten over vier warme borden en leg de kip en langoustines hierop. schep de saus rond het gerecht en garneer met een ‘tomatenschaar’ en courgetteplakjes.

Terug naar receptenoverzicht…