artikel

Bonbon van tonijn gevuld met haring en een salade van groene boontjes

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 200 gram verse tonijnfilet (aan één stuk) 4 haringen 2 eetl crème fraîche 40 gram blokjes augurk 1/2 eetl gesneden verse bieslook 200 gram sperzieboontjes 1 eetl gehakte verse groene kruiden (peterselie, bieslook, dragon en koriander) 1 eetl mayonaise 3 eetl room geplukte frisée sla 1 bakje shiso purper peper en […]

Ingrediënten voor 4 personen:
200 gram verse tonijnfilet (aan één stuk)
4 haringen
2 eetl crème fraîche
40 gram blokjes augurk
1/2 eetl gesneden verse bieslook
200 gram sperzieboontjes
1 eetl gehakte verse groene kruiden
(peterselie, bieslook, dragon en koriander)
1 eetl mayonaise
3 eetl room
geplukte frisée sla
1 bakje shiso purper
peper en zout

Bereidingswijze:
Leg de tonijn een half uur in de vriezer en snijd de vis vervolgens in dunne plakjes. Bekleed 4 koffiekopjes met plasticfolie en leg hierin de plakjes tonijn zodanig dat de plakken nog wat over de rand hangen.

Snijd de haringfilets van de graat en staart en snijd de filets in blokjes. Maak de haring aan met een eetlepel crème fraîche, augurk, bieslook, peper en zout naar smaak.

Vul de koffiekopjes met de aangemaakte haring, druk de vulling stevig aan en sla de overhangende tonijn terug. Laat de bonbons 3 uur opstijven in de koeling.

Maak de sperzieboontjes schoon en kook ze beetgaar in ruim water met zout. Spoel de boontjes onder de koude kraan koud en splits ze.

Maak een sausje door de verse groene kruiden, 1 eetlepel crème fraîche, mayonaise en de slagroom te mengen. Stort de bonbons midden op de borden en leg hier de boontjes, frisée sla en shiso purper omheen . Schep de saus over de bonbons.

Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels