artikel

Boseend met rode uien-lindebloesem confit

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen
4 rode uien
75 gram boter
1 dl rode wijn
100 gram lindebloesemhoning
4 (semi-wilde) boseenden
5 dl wildfond
frituurolie
peper en zout

Snijd 3 schoongemaakte uien in ringen. Verhit 25 gram boter en braad de uiringen hierin glazig. Voeg de wijn en de honing toe en konfijt de uiringen 30 minuten. Breng de gekonfijte uien op smaak met peper en zout.

Snijd de laatste ui eveneens in ringen en frituur die ringen goudbruin en krokant in de hete frituurolie.

Snijd de pootjes van de eenden. Snijd de eenden doormidden, verwijder het karkas.

Wikkel steeds een borstje om een vleugeltje heen en bind deze vast met een touwtje. Bestrooi de eenddelen met peper en zout.

Braad de boutjes rondom aan in 25 gram hete boter, blus af met de wildfond en stoof de pootjes gaar.

Braad de borstjes in de rest van de boter rosé.

Schep de uienconfit in het midden van de warme borden en leg de boutjes en borstjes hier omheen. Bestrooi het gerecht met de gefrituurde uiringen.

Terug naar receptenoverzicht…