artikel

Citroensorbet geparfumeerd met zeewier, geserveerd in crème de cassiskaramel

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: Voor de sorbet: 500 gram suiker 1 handje (enkele grammen) gedroogde zeewierkrullen 1 dl vers citroensap 1 dl citroenbrandewijn Voor de saus: 2 kiwi’s (Chinese kruisbessen) 200 gram suiker Voor de karamel: 250 gram suiker 0,5 dl crème de cassis neutrale olie Voor de garnering: 50 gram Chinese vermicelli frituurolie Voor […]

Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de sorbet:
500 gram suiker
1 handje (enkele grammen) gedroogde zeewierkrullen
1 dl vers citroensap
1 dl citroenbrandewijn

Voor de saus:
2 kiwi’s (Chinese kruisbessen)
200 gram suiker

Voor de karamel:
250 gram suiker
0,5 dl crème de cassis
neutrale olie

Voor de garnering:
50 gram Chinese vermicelli
frituurolie
Voor de garnering:
cacaopoeder
munt
Benodigdheden:
ijsmachine
8 diepe lepels

Bereidingswijze:
Breng voor de sorbet 4,5 deciliter water met de suiker aan de kook. Neem, als de suiker opgelost is, de pan van het vuur en laat de zeewierkrullen 5 minuten wellen. Voeg de overige ingrediënten en 3 deciliter water toe en laat het geheel 24 uur rusten. Zeef het vocht en draai er in de ijsmachine sorbet van.

Schil de kiwi’s en snijd ze in plakjes.Breng 2,5 deciliter water samen met de suiker aan de kook en laat de suiker oplossen. Voeg de kiwi toe en pureer het geheel met de staafmixer. Laat de coulis afkoelen.

Laat de suiker in een pan met dikke bodem lichtbruin karameliseren. Schenk hier voorzichtig de crème de cassis bij. Let op spatten! Roer alles goed om en laat de karamel even uitbruisen.

Smeer de lepels in met olie.Laat de karamel met behulp van een houten pollepel in een dunne lint kriskras in de lepels lopen. Laat de karamel hard worden en haal d karamelrasters voorzichtig uit de lepels.

Frituur de Chinese vermicelli korte tijd in heet frituurolie en laat de krokante vermicelli vervolgens uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de krokante vermicelli over de borden en leg hier een karamelraster op. Leg een bol sorbetijs in het raster en dek het ijs af met een tweede raster.Bestrooi het gerecht met wat cacaopoeder en garneer met een toefje munt.

Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels