artikel

Dessert van bosvruchten en kwark gegarneerd met noga

Horeca

Ingrediënten voor 4/5 personen: Voor het harde Wenerdeeg: 25 gram boter 50 gram witte basterdsuiker 1/2 eidooier 75 gram bloem 100 gram amandelspijs 1/2 eiwit 25 gram abrikozenconfiture Voor de vulling: 100 gram boerenkwark suiker naar smaak citroensap naar smaak 1,25 dl slagroom Voor de garnering: 100 gram witte chocolade 100 gram nougatgruis (zie onder) […]

Ingrediënten voor 4/5 personen:
Voor het harde Wenerdeeg:
25 gram boter
50 gram witte basterdsuiker
1/2 eidooier
75 gram bloem
100 gram amandelspijs
1/2 eiwit
25 gram abrikozenconfiture
Voor de vulling:
100 gram boerenkwark
suiker naar smaak
citroensap naar smaak
1,25 dl slagroom
Voor de garnering:
100 gram witte chocolade
100 gram nougatgruis (zie onder)
75 gram cakeplakjes
200 gram gemengde bosvruchten
25 gram abrikozenconfiture
Voor het nogagruis:
250 gram suiker
25 gram geschaafde amandelen
15 gram boter

Bereidingswijze:
Smelt voor de nogatine de suiker, in een pan met dikke bodem en op een laag afgestelde hittebron, beetje voor beetje. Zorg ervoor dat wanneer de suiker net bruin wil gaan kleuren u weer wat suiker toevoegt. Laat de karamel, als alle suiker opgebruikt is, even doorbranden tot een bruine kleur. Roer hier nu snel het amandelschaafsel en vervolgens de boter door.

Stort de hete massa op bakpapier en laat hard worden. Rol de nougat vervolgens met een deegroller tot gruis.Meng voor het harde Wenerdeeg boter, suiker en eidooier tot een glad mengsel en kneed hier de bloem door. Laat het deeg, gewikkeld in plasticfolie, minimaal een uur in de koelkast rusten.

Rol het deeg vervolgens uit tot een plak van ca 3 mm dikte en steek hiervan 4-5 plakjes van 10 cm doorsnede. Bak de plakjes, op een ingevette bakplaat in de op 160°C voorverwarmde oven, in 20 minuten gaar maar nog licht van kleur.

Meng intussen de amandelspijs met het eiwit en breng deze over in een spuitzak met grove kartelspuitmond.Neem de harde Wenerplakjes uit de oven en verhoog de temperatuur tot 210°C. Spuit op de nog warme harde Wener een ring spijs en plaats de plakjes terug in de hete oven en laat de spijs kleuren in ca. 10 minuten. Kwast de bovenkant van de bakjes direct in met kokende abrikozenconfiture.

Doe de in stukjes gebroken chocolade in een schaaltje en zet dit in een pan heet water net zolang totdat de chocolade glad te roeren is. Strijk 4-5 krulletjes op bakpapier en laat deze in de koelkast hard worden. Doe de rest van de chocolade over in een papieren cornet en spuit dikke strepen op bakpapier. Strooi er royaal het nogagruis overheen en laat het zo stollen om ze daarna voorzichtig van het papier af te halen.

Breng de kwark op smaak met suiker en citroensap.Klop de slagroom luchtig en spatel de room door de kwark. Breng de vulling m.b.v. een spuitzak over in de bakjes.

Beleg de bovenzijde met bosvruchten en geleer de bakjes af met kokende abrikozenconfiture. Garneer de bakjes met de chocolade-nougatstaafjes en bovenop een chocoladekrul.

Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels