artikel

Fris taartje van bloedsinaas- en granaatappel, croissantdeeg en een sorbet van

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: Voor het deeg: 4 gram gist 0,7 dl lauwe melk 125 gram bloem 1 mespunt suiker 60 gram zachte boter zout Voor de vulling: 3 bloedsinaasappels 90 gram gesmolten boter 120 gram witte basterdsuiker 2 eieren, losgeklopt vruchtvlees van 1 granaatappel En verder: 4 bolletjes sorbetijs van roodfruit 4 quenelles vanillemousse […]

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor het deeg:
4 gram gist
0,7 dl lauwe melk
125 gram bloem
1 mespunt suiker
60 gram zachte boter
zout

Voor de vulling:
3 bloedsinaasappels
90 gram gesmolten boter
120 gram witte basterdsuiker
2 eieren, losgeklopt
vruchtvlees van 1 granaatappel

En verder:
4 bolletjes sorbetijs van roodfruit
4 quenelles vanillemousse

Benodigdheden:
4 vormpjes
steunvulling (bv oude peulvruchten)

Bereidingswijze:
Los de gist op in de lauwe melk. Doe de bloem samen met de suiker in een kop en duw in het midden een kuiltje. Schenk hier het gistmengsel en de gesmolten boter in. Kneed het geheel tot een stevig deeg en laat het afgedekt rijzen.

Kneed het deeg weer door, rol het uit en bekleed ingevette vormpjes met het deeg. Laat het deeg, afgedekt verder rijzen. Leg bakpapier in de met deeg beklede vormpjes en leg hier de steunvulling in. Laat bakjes in de op 180°C voorverwarmde oven gaar worden.

Verwijder de steunvulling en bakpapier.Pers intussen 1 sinaasappel uit en meet 0,7 deciliter af. Schil de andere sinaasappels zo dik dat ook het witte vlies weg gesneden wordt.

Snijd de partjes tussen de vliezen uit en snijd ze fijn.Meng het sinaasappelsap met de gesmolten boter, suiker en losgeklopte eieren en schep hier de stukjes sinaasappel en granaatappel door. 

Vul de croissantbakjes met dit mengsel en laat de taartjes in de oven in ca. 12 minuten gaar worden.

Zet de taartjes op de borden en serveer ze met een bolletje sorbetijs en een quenelle vanillemousse.

Terug naar receptenoverzicht…