artikel

Gegrilde sint-jakobsschelp met brandade en vanille-olie

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 4 verse sint-jakobsschelpen 1 eetl olijfolie peper en zout Voor de brandade: 200 gram aardappelen 65 gram witvisfilet (bv kabeljauw) 1 theel kruidenolie 1 eetl room Voor de olie: 2 dl olijfolie 1/2 vanillestokje 2 eetl gehakte bieslook 1 eetl wortelblokjes 1 eetl gedroogde rode peperkorrels 1 eetl kleine kappertjes 1 […]

Ingrediënten voor 4 personen:
4 verse sint-jakobsschelpen
1 eetl olijfolie
peper en zout

Voor de brandade:
200 gram aardappelen
65 gram witvisfilet (bv kabeljauw)
1 theel kruidenolie
1 eetl room

Voor de olie:
2 dl olijfolie
1/2 vanillestokje
2 eetl gehakte bieslook
1 eetl wortelblokjes
1 eetl gedroogde rode peperkorrels
1 eetl kleine kappertjes
1 druppel suikerwater

Voor de garnering:
chips van een zoete aardappel

Benodigdheden:
pureeknijper

Bereidingswijze:
Laat de olijfolie samen met het merg van het vanillestokje op een klein vuur 20 minuten zachtjes trekken.Roer vlak voor het serveren de overige ingrediënten en peper en zout naar smaak door de olie.

Kook de geschilde aardappelen gaar en pureer de aardappelen. Voeg de in stukjes gesneden visfilet toe en laat de vis gaar worden. Druk het geheel door de pureeknijper en breng de brandade op smaak met kruidenolie, room, peper en zout.

Halveer de Sint-Jakobsschelpen, bestrijk ze met olie en gril ze snel om en om. Bestrooi de sint-jakobsschelpen met peper en zout. Verdeel de brandade over warme bordjes en leg hier de sint-jakobsschelpen op.Schep de vanille-olie over het gerecht. Garneer de amuse met zoete aardappelchips,

Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels