artikel

Gesauteerde asperges met een saus van klaprozen

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 16 dikke witte of groene asperges 1 eetl mosterdzaad 1 handje onbespoten klaprozen 125 gram koude boter 3 eetl Noilly Prat 3 eetl witte wijn 1 sjalotje, gehakt peper en zout Bereidingswijze: Schil de witte asperges, snijd de onderkantjes eraf en blancheer de asperges in ruim kokend water gedurende 5 minuten. […]

Ingrediënten voor 4 personen:
16 dikke witte of groene asperges
1 eetl mosterdzaad
1 handje onbespoten klaprozen
125 gram koude boter
3 eetl Noilly Prat
3 eetl witte wijn
1 sjalotje, gehakt
peper en zout

Bereidingswijze:
Schil de witte asperges, snijd de onderkantjes eraf en blancheer de asperges in ruim kokend water gedurende 5 minuten. Neem de asperges uit de pan en dep ze zorgvuldig droog. Rooster de mosterdzaadjes in een droge koekenpan tot de zaadjes hun geur afgeven. Maal of vijzel de zaadjes.

Pluk de blaadjes van de klaprozen, maar houd er wat apart voor de garnering. Snijd de klaproosblaadjes in dunne repen. Verwarm 25 gram boter en smoor de asperges hierin beetgaar. bestrooi de asperges vlak voor het serveren met het gemalen mosterdzaad.

Kook de Noilly Prat samen met de wijn in tot er nog ca. 1 eetlepel vocht over is. Zeef het vocht en zet het pannetje met het vocht op een klein pitje. Verdeel de rest van de boter in klontjes en klop die een voor een door het vocht. Breng de saus op smaak met peper en zout en roer er tot slot de reepjes klaproos door.

Verdeel de asperges over de warme borden en schep de klaproossaus hier overheen. garneer met de achter gehouden klaprozen.

Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels