artikel

Ginger hemp en nut icecream

Horeca

Terwijl het ene deel van de mensheid bezig is om hennep uit te bannen, ontdekken anderen juist de voedzame en smaakvolle bestanddelen. En wat blijkt: hennep is een hoogstaand product met veel proteïnen en gezonde oliën. De bloem is zelfs glutenvrij. In het Canadese Winnipeg brengt de onderneming Manitoba Harvest Hemp Foods & Oils al tal van hennepproducten in de handel.

Ginger hemp en nut icecream

Zo kan hennepzaadolie worden gebruikt als toevoeging aan sappen, soepen en sauzen om een crème-achtige structuur te krijgen. Hennepzaadnoten kunnen worden toegepast als garnering, op salades, in graanontbijten en in yoghurt.

Hennepzaadboter is een ideaal beleg voor brood, crackers en croissants. Hennepzaadmeel (glutenvrij) wordt gebruikt in brood, muffins en koekjes en geeft een nootachtige smaak aan bijvoorbeeld pasta’s en pannenkoeken.

In het gerecht Ginger Hemp en Nut Icecream, een dessert, is hennepzaad gebruikt.
Ingrediënten:
– 150 ml room
– 30 ml icing (glazuur)
– 30 ml gehakte gember
– 10 ml gember siroop
– 40 ml hennepzaad

Bereiding:
Klop de room licht op en voeg de icing toe. Plaats het mengsel gedurende 45 minuten in de vriezer.

Meng er vervolgens de siroop en het hennepzaad door en zet het weer terug in de vriezer. Circa tien minuten voor serveren het ijs vanuit de vriezer in de koelkast plaatsen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels