artikel

Kreeft op 3 manieren met een tomaten-kruidendressing

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 2 ongekookte kreeften van ca. 600 gram 1 eetl sesamolie 2 eetl olijfolie 1 eetl balsamico-azijn peper en zout Voor de dressing: 500 gram pomodori tomaten 1 theel tomaten-edik 1 theel kruiden-edik 1 theel suikerwater 1 eetl gehakte kruiden Voor de garnering: gekookte korenaarasperges gesmoorde zeekraal gesmoorde lamsoortjes Benodigdheden: rookoventje rookmot […]

Ingrediënten voor 4 personen:
2 ongekookte kreeften van ca. 600 gram
1 eetl sesamolie
2 eetl olijfolie
1 eetl balsamico-azijn
peper en zout

Voor de dressing:
500 gram pomodori tomaten
1 theel tomaten-edik
1 theel kruiden-edik
1 theel suikerwater
1 eetl gehakte kruiden

Voor de garnering:
gekookte korenaarasperges
gesmoorde zeekraal
gesmoorde lamsoortjes

Benodigdheden:
rookoventje
rookmot

Bereidingswijze:
Laat de kreeften in de diepvries aanvriezen.Neem het vlees vervolgens uit het karkas en de scharen. Het kreeftenvlees kan nu gebakken, gegrild, gerookt, gepocheerd of gestoomd worden, zonder dat de kreeft te droog wordt.

Verdeel het kreeftenvlees in drie delen. Snijd een deel fijn, meng met sesam-, olijfolie, peper en zout en laat het geheel 1 uurtje intrekken. Een ander deel wordt korte tijd gerookt en het laatste deel gegrild.

Dompel de tomaten onder in kokend water, ontvel ze en snijd de tomaten in vieren. Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn.Zet de tomaatstukjes samen met de 2 soorten edik op en laat de tomaten op een klein vuur zacht worden. Pureer de tomaten, druk ze door een zeef en breng de dressing op smaak met suikerwater, peper en zout en roer er de kruiden door.

Leg de 3 bereidingen van kreeft samen met de korenaarasperges, zeekraal en lamsoren op de borden en druppel hier de dressing omheen.

Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels