artikel

Kruidensalade

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:
1 bosje basilicum
1 bosje kervel
1 bosje dragon
1 bosje bladpeterselie
1 bosje bieslook
4 eetl olijfolie, extra vièrge
1 eetl citroensap
1 kleine wintertruffel
50 gram parmezaanse kaas (aan een stuk)
peper en zeezout (fleur de sel)

Benodigdheden:
(truffel)schaaf
dunschiller

Was de kruiden en dep ze zorgvuldig droog. Pluk de blaadjes van de stelen en snijd de bieslook in stukjes van drie centimeter. Meng alle kruiden in een grote schaal.

Maak een dressing van de olie, het citroensap, een klein beetje fleur de sel en versgemalen peper.

Meng de dressing door het kruidenmengsel en verdeel de salade direct over vier diepe borden.

Schaaf de truffel boven de borden. Maak met een dunschiller dunne plakken van de parmezaanse kaas en verdeel de kaas over de kruidensalade.

Terug naar receptenoverzicht…