artikel

Kwartel gevuld met een compote van vijgen en een saus van honing en lavendel

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 4 kwartels (ontbeend) olijfolie 1 eetl honing 2 takjes verse tijm Voor de vijgencompote: 12 verse vijgen 1 eetlepel suiker water Voor de saus: 2 eetl honing 0,25 dl frambozenazijn 1,5 dl kalfsfond 2 eetlepels lavendelbloemen peper en zout Bereidingswijze: Halveer 10 vijgen en schep de zachte rode binnenkant eruit. Kook […]

Ingrediënten voor 4 personen:
4 kwartels (ontbeend)
olijfolie
1 eetl honing
2 takjes verse tijm

Voor de vijgencompote:
12 verse vijgen
1 eetlepel suiker
water

Voor de saus:

2 eetl honing
0,25 dl frambozenazijn
1,5 dl kalfsfond
2 eetlepels lavendelbloemen
peper en zout

Bereidingswijze:
Halveer 10 vijgen en schep de zachte rode binnenkant eruit. Kook het met een bodempje water en een schep suiker op een laag pitje, in 1,5 uur tot een stevige compote. Laat afkoelen.

Leg de ontbeende kwartels uitgespreid op een snijplank. Kruid ze met peper en zout en leg in de borstholtes een dotje vijgencompote. Vouw de vleugeltjes en de pootjes er omheen. Smeer ze in met olijfolie en leg ze in een braadslee.

Bestrooi ze met een handje tijmblaadjes en schep er 1 eetlepel honing over. Braad ze in ca. 20 minuten in een oven van 200ºC tot ze lichtbruin zijn maar van binnen nog rosé. Leg ze warm weg om door te garen.

Verwarm in een steelpan de honing. Roer de azijn erdoor en voeg de kalfsfond toe. Zeef het braadvocht van de kwartels en voeg toe. Kook de saus in tot de gewenste dikte.Voeg op het laatst 2 eetlepels lavendelbloemen toe. Laat nog 3 minuten doorkoken.

Zeef de bloemen er weer uit anders wordt de saus te bitter. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kwartels met de saus ernaast en een rondje aardappelgratin en garneer met twee kwartjes verse vijg.

Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels