artikel

Münsterkaas met stoofpeertjes en notenbrood

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 8 kleine stoofpeertjes 200 gram suiker 1 citroenschil 1 pijpje kaneel 1,5 dl rode port 1 klein munsterkaasje notenbrood Bereidingswijze: Schil de peertjes en zet ze op met de suiker, citroenschil, kaneel, port en zoveel water dat de peertjes net onder staan.Breng het vocht aan de kook en laat de peertjes […]

Ingrediënten voor 4 personen:
8 kleine stoofpeertjes
200 gram suiker
1 citroenschil
1 pijpje kaneel
1,5 dl rode port
1 klein munsterkaasje
notenbrood

Bereidingswijze:
Schil de peertjes en zet ze op met de suiker, citroenschil, kaneel, port en zoveel water dat de peertjes net onder staan.Breng het vocht aan de kook en laat de peertjes vervolgens op een klein vuur in ca. 2 uur gaar en mooi rood worden. Neem de peertjes uit het vocht en laat ze afkoelen.

Zeef het stoofvocht en kook het in tot een ietwat stroperige saus.
Verdeel de kaas en stoofpeertjes over 4 borden en schep de saus er naast. Serveer met sneetjes notenbrood.

Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels