artikel

Op de barbecue geroosterde langoustines

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 50 gram jonge bietenblaadjes 50 gram rucola 1 bosje kervel 12-16 langoustines Voor de dressing: 1,5 eetl kappertjes 2 ansjovisfilets 6 eetl olijfolie 1 citroen peper en zeezout Benodigdheden: citroentrekker smeulend houtskoolvuurtje Bereidingswijze: Wrijf de kappertjes samen met de ansjovisfilets, vers gemalen peper en een beetje zeezout fijn. Klop hier de […]

Ingrediënten voor 4 personen:
50 gram jonge bietenblaadjes
50 gram rucola
1 bosje kervel
12-16 langoustines

Voor de dressing:
1,5 eetl kappertjes
2 ansjovisfilets
6 eetl olijfolie
1 citroen
peper en zeezout

Benodigdheden:
citroentrekker
smeulend houtskoolvuurtje

Bereidingswijze:
Wrijf de kappertjes samen met de ansjovisfilets, vers gemalen peper en een beetje zeezout fijn. Klop hier de olijfolie door.

Boen de citroen schoon onder de hete kraan en trek met behulp van de citroentrekker fijne sliertjes van de citroen. Meng 1 eetlepel sliertjes door de dressing.

Pluk, was en droog de bietenblaadjes, rucola en kervel. Meng het geheel met de dressing en verdeel de salade over vier borden.
Gril de langoustines enkele minuten op de barbecue en leg ze op de salade.

Terug naar receptenoverzicht…