artikel

Risotto alla Milanese met gegrilde rouget

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 200 gram risottorijst 100 gram rundermerg, geblancheerd 30 gram boter 2 uien, gesnipperd 1 dl droge witte wijn 20 saffraandraadjes zout en peper 40 gram parmezaanse kaas (geraspt) 4 rougetfilets met vel (geschubd en zonder graat) olijfolie Bereidingswijze: Snijd het merg in kleine stukjes. Doe de boter in de pan en […]

Ingrediënten voor 4 personen:
200 gram risottorijst
100 gram rundermerg, geblancheerd
30 gram boter
2 uien, gesnipperd
1 dl droge witte wijn
20 saffraandraadjes
zout en peper
40 gram parmezaanse kaas (geraspt)
4 rougetfilets met vel (geschubd en zonder graat)
olijfolie

Bereidingswijze:
Snijd het merg in kleine stukjes. Doe de boter in de pan en fruit de ui enkele minuten. Voeg het merg toe en laat nog een paar minuten smelten. Doe de rijst erbij en schep alles goed om. Voeg de witte wijn toe en laat de rijst het vocht absorberen. Doe de saffraandraadjes bij de rijst.

Voeg lepel voor lepel de runderbouillon toe en laat de rijst iedere keer al het vocht opnemen. Blijf constant roeren.Draai het vuur uit als de rijst ‘al dente’ is (na 18-20 minuten, afhankelijk van de rijstsoort). Breng op smaak met peper en zout en de parmezaanse kaas.

Smeer de rougetfilets in met wat olijfolie en gril ze kort. 
Schep de risotto op warme borden. Leg de rouget op de rijst en serveer.

Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels