artikel

Risotto met viooltjes en courgettebloemen

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 200 gram risottorijst 2 eetlepels olijfolie sap van een halve citroen 2 uien, gesnipperd 3/4 liter groenten – of kippenbouillon 4 kleine courgettebloemen 2 kleine courgettes 1 klein bosje peterselie 20 kleine onbespoten viooltjes fleur de sel peper uit de molen 25 gram parmezaanse kaas (geraspt) Bereidingswijze: Laat de olijfolie warm […]

Ingrediënten voor 4 personen:
200 gram risottorijst
2 eetlepels olijfolie
sap van een halve citroen
2 uien, gesnipperd
3/4 liter groenten – of kippenbouillon
4 kleine courgettebloemen
2 kleine courgettes
1 klein bosje peterselie
20 kleine onbespoten viooltjes
fleur de sel
peper uit de molen
25 gram parmezaanse kaas (geraspt)

Bereidingswijze:
Laat de olijfolie warm worden en fruit de ui een paar minuten. Doe de rijst erbij en schep het geheel goed om. Voeg het citroensap toe en laat de rijst het vocht absorberen. Voeg lepel voor lepel de bouillon toe en laat de rijst iedere keer al het vocht opnemen. Blijf constant roeren.

Draai het vuur uit als de rijst ‘al dente’ is (na 18-20 minuten, afhankelijk van de rijstsoort). Snijd de courgettes en twee van de courgettebloemen zeer klein en hak de peterselieblaadjes. Doe dit bij de risotto. Breng op smaak met peper en zout en de parmezaanse kaas.Serveer met de rauwe courgettebloemen en de viooltjes.

Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels