artikel

Salade van gebakken rouget, gamba’s en kwartelei, met een verse-kruidendressing

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 8 rougetfilets 8 gamba’s 4 kwarteleitjes 250 gram gemengde salade 1 limoen 4 radijsjes Voor de dressing: 1/2 eetl Dijon-mosterd peper en zout 1/2 dl frambozenazijn 1,5 dl olijfolie water 1 eetl gehakte verse peterselie 0,5 eetl gehakte verse citroenmelisse 1 theel dragon (gedroogd) Bereidingswijze: Maak ruim van tevoren de dressing […]

Ingrediënten voor 4 personen:
8 rougetfilets
8 gamba’s
4 kwarteleitjes
250 gram gemengde salade
1 limoen
4 radijsjes

Voor de dressing:
1/2 eetl Dijon-mosterd
peper en zout
1/2 dl frambozenazijn
1,5 dl olijfolie
water
1 eetl gehakte verse peterselie
0,5 eetl gehakte verse citroenmelisse
1 theel dragon (gedroogd)

Bereidingswijze:
Maak ruim van tevoren de dressing als volgt:
Doe een halve eetlepel mosterd in een mengkom. Voeg peper een zout toe en roer los met de frambozenazijn.Voeg, al roerend met een garde, langzaam de olijfolie toe. Blijf roeren, zeker 3 minuten, zodat een stevige emulsie ontstaat.

Maak deze vervolgens dunner en lichter door er water doorheen te kloppen. Roer de kruiden er doorheen, breng op smaak met zout en peper en laat rusten.
Scheur de salade in kleine stukjes, was ze en droog ze heel goed. Pel de gamba’s , verwijder het darmkanaaltje.Bestrooi de rougetfilets met witte peper. Bak de rougets 2 minuten in de olijfolie en laat ze nagaren op een warme plaats.Bak een spiegelei van het kwarteleitje en bak de gamba’s heel kort.

Maak midden op de borden een bergje salade. Leg de rougetfilets en de gamba’s er tegenaan en bovenop het kwarteleitje. Schep de dressing er omheen. Garneer met wat schijfjes limoen en een radijs.

Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels