artikel

Saladebakje van zeewier gevuld met zeegroenten en tofu

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 4 noribladen 2 serehstengels 50 gram dulse 50 gram zeesla 1/4 paksoistruik 2 rode uien 300 gram tofu (tahoe) 4 tomaten frituurolie Voor de dressing: 1 theel mosterd 1 theel Kikkoman sojasaus 0,5 dl natuur azijn 1,5 dl olijfolie Bereidingswijze: Meng voor de dressing de mosterd, Kikkoman en azijn en klop […]

Ingrediënten voor 4 personen:
4 noribladen
2 serehstengels
50 gram dulse
50 gram zeesla
1/4 paksoistruik
2 rode uien
300 gram tofu (tahoe)
4 tomaten
frituurolie

Voor de dressing:

1 theel mosterd
1 theel Kikkoman sojasaus
0,5 dl natuur azijn
1,5 dl olijfolie

Bereidingswijze:
Meng voor de dressing de mosterd, Kikkoman en azijn en klop hier geleidelijk de olie door.Verhit de frituurolie. Bak de norivellen een voor een in de olie en druk de nori in het midden met een metalen of houten diepe (soep)lepel naar beneden, zodat een kommetje ontstaat. Laat de noribakjes op zijn kop uitlekken op keukenpapier.

Snijd de sereh fijn en blancheer de sereh. Spoel het zout van de dulse en zeesla en dep droog met keukenpapier. Snijd de paksoi, ui, tofu en tomaat fijn. Meng al deze voorbereide ingrediënten en breng de salade op smaak met de dressing.
Schep de salade in de noribakjes.

Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels