artikel

Samenspel van zuiglam in koekkruidenfilo, jus van rode port met rozijnen

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 4 zuiglamkoteletten 1 mespunt kruidnagelpoeder 1 mespunt vers geraspte nootmuskaat 1 eetl speculaaskruiden 2 zuiglamfilets olijfolie 2 vellen filodeeg notenolie peper en zout Voor de saus: 50 gram rozijnen 2,5 dl rode port 2 dl kalfsfond Voor het garnituur: Peultjes verse zilveruitjes tuinboontjes Bereidingswijze: Week de rozijnen enkele uren in de […]

Ingrediënten voor 4 personen:
4 zuiglamkoteletten
1 mespunt kruidnagelpoeder
1 mespunt vers geraspte nootmuskaat
1 eetl speculaaskruiden
2 zuiglamfilets
olijfolie
2 vellen filodeeg
notenolie
peper en zout

Voor de saus:
50 gram rozijnen
2,5 dl rode port
2 dl kalfsfond

Voor het garnituur:
Peultjes
verse zilveruitjes
tuinboontjes

Bereidingswijze:
Week de rozijnen enkele uren in de port. Schrap de botjes van de koteletten schoon. Meng het kruidnagelpoeder samen met de nootmuskaat en speculaaskruiden. Bak de lamsfilets rondom aan in wat hete olie en wrijf ze in met het kruidenmengsel.

Kwast beide zijden van de filovellen in met notenolie en wikkel de filets in de vellen. Laat de lamsfilets in de op 200°C voorverwarmde oven mooi rosé worden in ca. 7 minuten.Neem de pakketjes uit de oven en laat ze even rusten.

Grilleer de koteletten rosé. Laat de rozijnen uitlekken.Kook de port samen met de kalfsfond in tot sausdikte en breng de saus op smaak met peper en zout. Laat de rozijnen in de saus warm worden.

Halveer de filopakjes. Zet de lamskoteletjes en lamsfilet tegen elkaar op de warme borden. Leg de groentegarnituur hier omheen. Schep de saus met de rozijnen rond het gerecht.

Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels