artikel

Sint-jakobsschelpen met limoen

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 12 verse sint-jakobsschelpen  2 sjalotjes 1 stukje verse gemberwortel 1 teentje knoflook 1 limoen 1 eetl sesamolie (zee)zout Bereidingswijze: Was de spinazie zorgvuldig.Snijd de sint-jakobsschelpen in de lengte door en dep ze zorgvuldig droog. Hak de sjalotjes. Schil en rasp de gemberwortel. Hak de knoflook heel fijn. Boen de limoen onder […]

Ingrediënten voor 4 personen:
12 verse sint-jakobsschelpen 
2 sjalotjes
1 stukje verse gemberwortel
1 teentje knoflook
1 limoen
1 eetl sesamolie
(zee)zout

Bereidingswijze:
Was de spinazie zorgvuldig.Snijd de sint-jakobsschelpen in de lengte door en dep ze zorgvuldig droog. Hak de sjalotjes. Schil en rasp de gemberwortel. Hak de knoflook heel fijn. Boen de limoen onder de hete kraan en rasp de schil.
Blancheer de spinazie in ruim kokend water met wat zout en laat de bladeren in een vergiet zorgvuldig uitlekken.

Verhit de sesamolie in een anti-aanbak koekenpan en bak hierin de sint-jakobsschelpen snel om en om goudbruin. Neem de sint-jakobsschelpen uit de pan, bestrooi ze met wat grof zeezout en houd ze warm in aluminiumfolie. Roerbak de sjalot, 1 eetlepel geraspte gemberwortel, knoflook en limoenrasp 2 minuten in het resterende bakvet. Verdeel de spinaziebladeren over 4 borden en leg hier de sint-jakobsschelpen op.Schep het sjalot-limoenmengsel over het gerecht.

Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels