artikel

Tabouleh met mosselen en een crème van mint en basilicum -

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:
6 eetl bulghur (reformwinkel)
sap van een halve sinaasappel
sap van een halve citroen
2 eetl zeer klein gesneden tomaat
1 eetl gehakte bladpeterselie
1 eetl gehakte mint
1 eetl zeer klein gesneden komkommer
2 eetl extra vierge olijfolie
peper en zout

Voor de crème:
2 dl slagroom
20 blaadjes mint
20 blaadjes basilicum
25 gram boter

En verder:
250 gram mosselen, in de schelp
olijfolie
1 eetl mint, in fijne reepjes gesneden
1 eetl basilicum, in fijne reepjes gesneden

Benodigdheden:
blender of keukenmachine

Doe de bulghur in een schaal en giet er zoveel water bij tot het net onderstaat. Schep het geheel goed door en zeef de bulghur. Herhaal dit 3 tot 4 keer tot het water helder blijft.

Laat de bulghur de laatste keer ongeveer een half uur weken. Laat de bulghur goed uitlekken in een keukendoek, zodat al het vocht opgenomen wordt. Vermeng de droge bulghur met de rest van de ingrediënten en zet de tabouleh minstens een half uur in de koelkast.

Laat de room met wat peper en zout een beetje inkoken. Doe de mint en het basilicum in de blender of in de kom van de keukenmachine en doe de room en de boter erbij. Laat het geheel draaien tot de kruiden helemaal gepureerd zijn. Zeef de kruidencrème.

Was de mosselen onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Bak de mosselen vervolgens korte tijd in een beetje olijfolie tot de schelpen open staan. Strooi de mint en basilicum over de mosselen en breng op smaak met peper.

Verdeel de tabouleh over de borden. Schep de mosselen erop en giet de mint-basilicumcrème eromheen.

Terug naar receptenoverzicht…