artikel

Zuurkoolschotel met worst en spek

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:
1 rookworst
100 g ontbijtspek (in plakjes)
500 g zuurkool
1 deciliter witte wijn
1 eetlepel Provençaalse kruiden
snufje zout
snufje peper
1 pakje aardappelpuree (voor 4 personen)
1 eetlepel franse mosterd
boter

Zuurkoolschotel met worst en spek

Bereiding voor vier personen:
1. Laat de zuurkool in een vergiet uitlekken.

2. Breng de zuurkool in een pan met de witte wijn, Franse keukenkruiden, zout en peper aan de kook. Laat ca. 10 minuten zachtjes koken.

3. Verwarm de oven voor op 180°C.

4. Maak de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing. Roer er vervolgens de mosterd doorheen.

5. Vet een ovenschaal in met boter.

6. Snijd de rookworst in plakjes.

7. Doe de zuurkool over in de ovenschaal. Bedek de zuurkool met de rookworst plakjes. Schep hierover de aardappelpuree. Bedek de ovenschotel met de plakjes ontbijtspek.

8. Laat de schotel in de oven ca. 35 minuten door en door warm worden.